Κορωνοϊός: «Δεν είμαστε έτοιμοι για την επιδημία», λένε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αττικόν»

  • Γιάννα Σουλάκη
Αττικόν
Ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανή μαζική έξαρση της νόσου, δηλώνουν οι εργαζόμενοι του σωματείου στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοΪό "Αττικόν"

Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αττικόν». Όπως αναφέρουν στις καταγγελίες τους, αυτή τη στιγμή και ενώ η μαζική έξαρση της νόσου είναι «προ των πυλών», δεν υπάρχει σχέδιο στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση των ασθενών, στους οποίους θα χρειαστεί να παρασχεθεί νοσηλεία.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι πριν από ένα μήνα είχαν αναφέρει σε άλλη ανακοίνωσή τους, ότι το νοσοκομείο παρουσιάζει ελλείψεις τόσο σε προσωπικό που μπορεί να εφαρμόσει το σχέδιο δράσης, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Εργαζόμενοι του «Αττικόν»: Δεν έχουν ληφθεί μέτρα για τον κορωνοϊο

Σήμερα και ενώ έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι:

1. Δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας νοσηλευτής, διοικητικός, τεχνολόγος, τραυματιοφορέας, στις κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ

2. Δεν έχει φύγει ούτε ένα ράντζο, ούτε έχει ανακουφιστεί από την υπερεφημέρευση το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ

3. Δεν έχει ανοίξει ούτε ένα επιπλέον κρεβάτι ΜΕΘ, με την αναγκαία πρόσληψη προσωπικού και προμήθεια εξοπλισμού, στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ (τα υπάρχοντα κρεβάτια ΜΕΘ δεν επαρκούν ούτε για την τακτική λειτουργία του νοσοκομείου, πολύ περισσότερο δε για έκτακτες συνθήκες)

4. Δεν έχει ανοίξει κανένα κλειστό νοσοκομείο, πχ Λοιμωδών, για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που πιθανά θα προκύψουν από την επιδημία, και θα ανακούφιζαν τη Δυτική Αθήνα και το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ

Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας σε άμεση υλοποίηση των αιτημάτων. Στην αντίθετη περίπτωση την Πέμπτη 12/3 το σωματείο κηρύσσει στάση εργασίας 7-10 πμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου.