Κορωνοϊός: Χαμός με το Blue Star Μύκονος – Σε καραντίνα εκατοντάδες άτομα!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κορωνοϊός
Ένα αδιανόητο αλαλούμ επικράτησε από το βράδυ της Τετάρτης έως σήμερα τα ξημερώματα, με τους εκατοντάδες επιβάτες (ανάμεσά τους και ηλικιωμένοι) του Blue Star Μύκονος που είχε ξεκινήσει από την Καβάλα να σταματά για ώρες στη Λήμνο και τους ταξιδιώτες να μην ξέρουν το γιατί. Κι όταν έμαθαν, τα ξημερώματα και μετά από 1002 δικαιολογίες, άρχισε ο εφιάλτης τους.

Ένα από τα μέλη του πληρώματος εξετάζεται ως πιθανό κρούσμα κορονοϊού και ενώ ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, το πλοίο συνέχισε κανονικά το ταξίδι του και όταν έφτασε στη Λήμνο μπήκε σε… καραντίνα! Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία το Blue Star Μύκονος απέπλευσε μετά από συνεννόηση με τις Λιμενικές Αρχές Καβάλας.

Σε απομόνωση μέσα στο πλοίο, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο από τα ξημερώματα στη Λήμνο, βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος. Το σοκαριστικό και εξόχως ανησυχητικό για τον τρόπο που χειρίστηκαν οι αρμόδιοι την κατάσταση είναι πως ενώ υπήρχε ύποπτο κρούσμα στο πλοίο, επετράπη σε 127 επιβάτες να κατέβουν στη Λήμνο!

Οι επιβάτες αυτοί έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου. Το δείγμα από τον ναυτικό που μεταφέρθηκε με πυρετό σε νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη έχουν σταλεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου και θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα για το αν πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα κορονοϊού ή όχι.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, Λουκάς Θωμάς, σε δήλωσή του ζητά απ’ όσους ταξίδεψαν με το Blue Star Μύκονος την Τετάρτη (11.03.2020) από και προς Καβάλα, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις άκρως απαραίτητες και να εφαρμόζουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τον περιορισμό μετάδοσης της νόσου!

Ο… Γολγοθάς των επιβατών του Blue Star Μύκονος άρχισε το βράδυ της Τετάρτης. Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 21:30 από την Καβάλα για να κάνει το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι -Φούρνοι – Αγ. Κήρυκος -Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς.

“Μας έλεγαν ότι σε 10 λεπτά φεύγουμε”

Όλα όσα συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν στο ταξίδι του “τρόμου” από Καβάλα – Λήμνο, περιγράφει στο newsit.gr μέσα από το Blue Star Μύκονος, νεαρή φοιτήτρια, η οποία μετά το κλείσιμο την πανεπιστημιακής σχολής, όπου φοιτά στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να επιστρέψει στο νησί της την Λέσβο προκειμένου να βρεθεί κοντά στην οικογένεια της.

Όπως εξηγεί η Μαρία, ενώ το ταξίδι τους ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ώρας, χρειάστηκαν οκτώ ώρες, προκειμένου να ενημερωθούν από τα μεγάφωνα για την εφιαλτική αυτή εξέλιξη.

«Υπάρχει ένας έντονος εκνευρισμός και είναι λογικό. Κανένας μας δεν είναι ήσυχος και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε. Μας είπαν πως οκτώ ώρες θα χρειαστεί να παραμείνουμε μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις που έχουν γίνει στο πλήρωμα που θεωρείται ύποπτο κρούσμα κορονοϊού. Το 90% ηλικιακά είμαστε νεαρά άτομα. Όλοι γυρνούσαμε στη Μυτιλήνη για να προστατευτούμε από τον ιό και δυστυχώς από την ανευθυνότητα κάποιων πάθαμε τα χειρότερα» εξηγεί η Μαρία.

«Φτάσαμε στη Λήμνο, μετά από καθυστέρηση μιας ώρας ήδη από Καβάλα, γύρω στη 01:30. Στο λιμάνι της Καβάλας είδαμε ένα ασθενοφόρο να έρχεται και να παίρνει άτομο από το πλήρωμα, από τον οποίο πήρα αίμα εκείνη την ώρα. Από τις 21:30 που ήταν να φύγουμε, έβγαλαν ανακοίνωση πως φεύγουμε 22:30. Ξεκινάμε κανονικά φτάνουμε στη Λήμνο στη 01:30, εκεί γίνεται ένας πανικός και γύρω στις 04:00 μας ενημερώνουν πως σε δέκα λεπτά αναχωρούμε κάτι που δεν έγινε ποτέ. Στις 06:00 από τα μεγάφωνα μας ανακοίνωσαν για το ύποπτο κρούσμα, μας είπαν πως θα παραμείνουμε για τουλάχιστον οκτώ ώρες και μας μοίρασαν κάτι φυλλάδια στα οποίες έπρεπε να συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας».

Ένα από τα ερωτήματα που πρέπει άμεσα να απαντηθούν από την πλοιοκτήτρια εταιρία σύμφωνα με την Μαρία είναι ποιος έδωσε την εντολή να φύγει το πλοίο από την Καβάλα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ