Κορωνοϊός: Αρνητικός ο τουρίστας της Νάξου – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου του νησιού

  • Γιάννα Σουλάκη
Νάξος
Τουρίστας θετικός στο πρώτο τεστ για τον κορωνοϊό αναστάτωσε τους κατοίκους της Νάξου. Στον δεύτερο έλεγχο, όμως, αποδείχθηκε ότι ο 45χρονος έλληνας τουρίστας δεν έπασχε από COVID-19.

Ο 45χρονος έλληνας τουρίστας υπεβλήθη σε τεστ κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ήταν θετικός στη νόσο COVID-19. Στην περιοχή Ματσούνα Νάξου όπου διέμενε ο τουρίστας σε καραντίνα μέχρι να εξαχθούν τα αποτελέσματα του τεστ, σήμανε συναγερμός.

Σήμερα, ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο του νησιού, τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης για Covid-19 που έγιναν ήταν αρνητικά και για τον 45χρονο, αλλά και για την κόρη του, με την οποία είχε επισκεφτεί για διακοπές το νησί.

Δείτε την ανακοίνωση:

«Το απόγευμα της Τρίτης 7/7/2020 ενημερωθήκαμε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που αποτελεί τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης περιστατικών Covid-19, για τη μεταφορά στο ξενοδοχείο καραντίνας της Νάξου ενός ασθενή θετικού στο νέο κορωνοϊό, που εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχου σε πύλη εισόδου της χώρας (Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος). Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο μαζί με την κόρη του. Σε συνέχεια συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ και το Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, κ. Χ. Ροϊλό, ιατροί από ΓΝ-ΚΥ Νάξου μετέβησαν στο ξενοδοχείο καραντίνας ώστε να γίνει λήψη δείγματος από τον πατέρα και την κόρη. Η ανάλυση των δειγμάτων διενεργήθηκε το ίδιο βράδυ στο μοριακό αναλυτή (PCR) του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΓΝ-ΚΥ Νάξου και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και για τα δύο δείγματα. Η ιχνηλάτηση στενών επαφών, η διαχείρισή τους, καθώς και η περαιτέρω διαχείριση του κρούσματος θα γίνει σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ευχαριστούμε θερμά τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα το ιατρικό και λοιπό προσωπικό του ΓΝ-ΚΥ Νάξου για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία»