Κορονοϊός: Αριθμό – ρεκόρ σε κρούσματα θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ
Αυξημένα περισσότερο από κάθε άλλη φορά εμφανίζονται τα ημερήσια κρούσματα, τα οποία θα ανακοινώσει το απόγευμα ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στα σημερινά ημερήσια κρούσματα θα αθροιστούν νέες μολύνσεις από συρροή που έχει ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση στο Καρά Τεπέ.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο νέων μέτρων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Επίσης, πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα από 7.064 τεστ που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες σε όσους μετανάστες εισέρχονται στο Καρά Τεπέ, θα προστεθούν στα ημερήσια κρούσματα του κορονοϊού που θα ανακοινώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) . Πρόκειται για ακόμη 243 θετικά κρούσματα που αναχνεύθηκαν κατά την είσοδο των μεταναστών.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, «πρόκειται για άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη και κατά κανόνα για ασυμπτωματικούς και ο αριθμός θα αποτυπωθεί στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ». Οπως είπε ο ίδιος, ακόμη 160 άτομα αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό έκαναν τεστ και είναι αρνητικοί στον κορονοϊό.

«Τώρα έχουμε το μεγάλο πρόβλημα στα αστικά κέντρα. Η Περιφέρεια Αττικής και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί γιατί η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα αρκετά σύντομα.

Κορονοϊός: Με μια κίνηση στο κινητό θα μαθαίνουμε τα μέτρα στην περιοχή μας

Σε ερώτημα του newsit.gr αν θα επιστρέψει η καθημερινή ενημέρωση για να πάψει η σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τα μέτρα ο κ. Πέτσας είπε ότι ενδεχομένως να υπάρχει σε περιοχές μια σύγχυση. Και για τον λόγο αυτό, όπως πρόσθεσε, ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας αναπτύσσει, ήδη, μια εφαρμογή, στην οποία θα μπορεί κάθε πολίτης να πληκτρολογεί τον ταχυδρομικό του κώδικα και να μαθαίνει τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του.