Κορονοϊός: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών από 6 μηνών ως 4 ετών

  • Γιάννα Σουλάκη
COVID-19
Ξεκινά ο εμβολιασμός των παιδιών από 6 μηνών ως 4 ετών στη χώρα μας με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, η πλατφόρμα για να προγραμματίσουν τα ραντεβού οι γονείς, ανοίγει αύριο Παρασκευή (11/11).

Η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και πρέπει να θωρακιστούν έναντι στην Covid-19 ανοίγει αύριο Παρασκευή, με σκοπό οι γονείς να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους. Οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια που καλύπτουν και τις προσφατες παραλλαγές της Όμικρον 4 και 5, θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα. Επισημαίνεται ότι έχουν παραληφθεί στη χώρα μας τα εμβόλια Pfizer για παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών (6Μ-4Ε).

Οι δικαιούχοι

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, λαμβάνοντας υπόψιν τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης σε υγιή παιδιά έως 4 ετών είναι χαμηλός, συστήνουν τον εμβολιασμό των παιδιών από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών, όταν αυτά πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα ή σε βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή.

Επίσης, δεν υπάρχει αντένδειξη να εμβολιαστούν και τα υγιή παιδιά αυτής της ηλικίας, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι στα παιδιά η πιθανότητα νοσηλείας και επιπλοκών είναι μεγαλύτερη σε παιδιά με σοβαρά νοσήματα, η Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της αναμνηστικής δόσης στα παιδιά 5 έως 11 ετών τα οποία ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, τρεις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό τους.

  • Δείτε τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ΕΔΩ