Κορωνοϊός: Αυστηροποίηση των μέτρων ελέγχου στα χερσαία σύνορα

  • Γιάννα Σουλάκη
μέτρων
Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και του επικεφαλής των λοιμωξιολόγων καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό η αυστηροποίηση των μέτρων εισόδου στη χώρα από τα χερσαία σύνορά μας.

Ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς,  και με την εισήγηση του επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας για τον κορωνοϊό κ. Σωτήρη Τσιόδρα , ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στη λήψη επιπλέον μέτρων σε ό,τι αφορά την είσοδο από τα χερσαία σύνορα της χώρας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

1ον. Πέραν των όσων έχουν ήδη αποφασιστεί και ισχύουν για την είσοδο από τον Προμαχώνα, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.

2ον. Οι Έλληνες πολίτες,  όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση.

«Επισημαίνουμε με έμφαση ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ. Και παρακαλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως είναι σήμερα αυτές της Βαλκανικής», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

3ον. Οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.