Κορωνοϊός: 700.000 κρούσματα, 11.000 νεκροί σε 24 ώρες σε όλο τον κόσμο

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Η χθεσινή ημέρα ήταν η χειρότερη της πανδημίας. Περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Πάνω από 90.000 ασθενείς σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ έσπασε νωρίς σήμερα το πρωί η πανδημία που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός Covid-19. Έσπασε το φράγμα των 49 εκατομμυρίων κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο, με τα 12,8 εκατομμύρια από τα κρούσματα να είναι ενεργά.

Χθες, ο κορωνοϊός είχε προκαλέσει την χειρότερη ημέρα της πανδημίας έως στιγμής. Όπως αναφέρει ο Guardian, χάθηκαν οι περισσότερες ζωές σε ένα 24ωρο, με 11.447 ασθενείς να αφήνουν την τελευταία τους πνοή. Επιπλέον, καταγράφηκαν περισσότερα κρούσματα απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη μέρα της πανδημίας. Έφτασαν τα 700.000 σε ένα 24ωρο – αριθμός αδιανόητος έως πριν από λίγο καιρό.

Η τεράστια αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στην εξάπλωση του φονικού ιού στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ακόμα πιο πρόσφατα στοιχεία, από τους ασθενείς τα 12,78 εκατομμύρια έχουν ήπια έως μέτρια μορφή της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός. Ωστόσο περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όλου του κόσμου σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, εξ άλλου, περισσότεροι από 1.239.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του φονικού ιού.

Η θέση της Ελλάδας στον κόσμο

ΗΠΑ, Ινδία, Βραζιλία, Ρωσία, Γαλλία, Ισπανία, Αργεντινή, Βρετανία και Κολομβία είναι κατά σειράν οι εννέα χώρες με επταψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες περισσότερα από 100.000 κρούσματα για δεύτερη μέρα στη σειρά. ΗΠΑ, Βραζιλία και Ινδία είναι κατά σειράν οι τρεις χώρες με εξαψήφιο αριθμό θυμάτων.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 81η θέση στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων και στην 77η σε αριθμό θυμάτων.

Στην Ευρώπη, ο κορωνοϊός έχει ανιχνευθεί σε συνολικά 11,3 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι 283.051 από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους. Τα ενεργά κρούσματα είναι περισσότερα από 6,8 εκατομμύρια. Περισσότεροι από 25.000 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κορωνοϊός έχει ανιχνευθεί σε περισσότερους από 8,5 εκατομμύρια ανθρώπους. Έχει όμως κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 234.000 από αυτούς.

Συνολικά ο κορωνοϊός έχει ανιχνευθεί σε περισσότερες από 210 χώρες και αυτόνομες περιοχές του πλανήτη από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα.