Κορωνοϊός: 7 νέα κρούσματα σήμερα – Αυτά είναι τα νέα μέτρα σε όλη τη χώρα

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Στα 73 σκαρφάλωσαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρας, καθώς το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής 7 νέα κρούσματα. Μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου ανακοινώθηκαν μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προληπτικά μέτρα και δράσεις για την πιθανότητα εξάπλωσης του κορωνοϊού, εξήγγειλε το μεσημέρι της Κυριακής 8 Μαρτίου το Υπουργείο Υγείας, μέσω του εκπροσώπου του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊο, καθηγητή παθολογίας Σωτήρη Τσιόδρα. Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκαν 7 νέα κρούσματα του ιού, με τον συνολικό αριθμό να σταρφαλώνει στα 73.

Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι τα εξής:

  • αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ για 4 εβδομάδες
  • αναστολή οποιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης για 4 εβδομάδες
  • αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες
  • διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για τις επόμενες 2 εβδομάδες
  • συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου και θα επαναξιολογηθούν πριν από τη λήξη τους, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Κορωνοϊός – 7 νέα κρούσματα

Ανακοινώθηκαν επίσης, 7 νέα κρούσματα της νόσου που αφορούν σε έλληνες πολίτες. Τα 6 από τα 7, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, συνδέονται επιδημιολογικά με προηγούμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ για το ένα από αυτά η ιχνηλάτηση επαφών συνεχίζεται.

Διευκρινίζεται ότι τα 7 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, προήλθαν από την ιχνηλάτηση των επαφών επιβεβεβαιωμένων κρουσμάτων.