Κορωνοϊός: 19 νέα κρούσματα και ένα θύμα της νόσου COVID-19 στην Ελλάδα

  • Γιάννα Σουλάκη
κρούσματα
Την νέα εικόνα της ημερήσιας εξάπλωσης της νόσου COVID-19 έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ για σήμερα Σάββατο 20/06/20, τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα κατά το τελευταίο 24ωρο είναι 19, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά:

Νέα κρούσματα

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού είναι 19, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3256. Από τα 19 κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες:

  • 8 εντοπίζονται στην Ξάνθη,
  • 1 στην Αθήνα,
  • 1 στην Πέλλα,
  • 7 εντοπίστηκαν σε πτήσεις
  • 2 στον Προμαχώνα, (εισήχθησαν στη χώρα οδικώς)

Από τα 3.256 κρούσματα, το 54.9% είναι άνδρες, ενώ τα 716 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1822 (56.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι ασθενείς

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 100.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Θανατοι από COVID-19

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 100.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε την αναλυική ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) του ΕΟΔΥ

Σε ισχύ τέθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό επιχειρούν καθημερινά με εντατικούς ελέγχους. Ήδη έχουν ξεπεράσει τα χίλια (1.000) τεστ στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ: «Σκοπός της παρέμβασης αυτής είναι να αποτυπωθεί η κατάσταση σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες της περιοχής, ώστε σε συνδυασμό με την εντατική ιχνηλάτηση επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να περιοριστεί η συρροή κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες».

Η παρουσία του ΕΟΔΥ στην περιοχή θα είναι συνεχής και οι έλεγχοι θα παραταθούν για όσο διάστημα απαιτηθεί.