Κορονοϊός: 16χρονη κατέληξε από Covid-19 λίγο μετά την εισαγωγή της σε νοσοκομείο

  • Γιάννα Σουλάκη
Αττικής
Άδικο θάνατο από τη νόσο Covid-19 είχε ένα 16χρονο κορίτσι, που μόλις σήμερα το πρωί εισήχθη για νοσηλεία στο νοσοκομείο της Θήβας. Διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό είναι και η μητέρα της.

Ένα 16χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του από κορονοϊό στην Θήβα, και μάλιστα υπέκυψε μέσα σε λίγες ώρες από την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη έφηβη που έπασχε από διαβήτη και νοσογόνο παχυσαρκία, είχε επισκεφθεί και πάλι το νοσοκομείο Θήβας, την περασμένη Παρασκευή. Οι γιατροί που την εξέτασαν διαπίστωσαν ότι δεν είχε ανησυχητικά συμπτώματα και της επέτρεψαν να επιστρέψει στο σπίτι της. Το ίδιο συνέβη και εχθές Δευτέρα (2/2).

Σήμερα τα ξημερώματα, ωστόσο, εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση και μεταφέρθηκε και πάλι από τον πατέρα της -επίσης θετικό στην Covid-19- στο νοσοκομείο Θήβας. Διασωληνώθηκε άμεσα και λίγες ώρες αργότερα έχασε τη μάχη, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.

Να σημειωθεί ότι και η μητέρα του κοριτσιού θετική στην Covid-19, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Θήβας

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο της Θήβας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται όλο το χρονικό της υπόθεσης και πώς η 16χρονη οδηγήθηκε στον θάνατο.

«Παιδί θήλυ 16 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορονοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του.

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση.

Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε.

Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένεια της εκλιπούσης.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας

Χροναίος Κωνσταντίνος»