Κορωνοϊός: 105 αρνητικά τεστ στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» μετά την ιχνηλάτηση κρουσμάτων

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΛΠΙΣ
Όλα τα τεστ αρνητικά, μετά την ιχνηλάτηση των επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς, στο νοσοκομείο "ΕΛΠΙΣ"

Εκατόν πέντε τεστ για τον κορωνοϊό πραγματοποίησαν οι υγειονομικές αρχές και ο ΕΟΔΥ από εχθές Τετάρτη (13.05.20) και μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ. Όλα βγήκαν αρνητικά.

Ανάμεσα σε 90 υγειονομικούς και 15 ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό κρούσμα.

ΕΛΠΙΣ: Σε επιφυλακή η Διοίκηση του Νοσοκομείου – Θα επαναληφθούν κάποια τεστ

Στο Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» σήμανε συναγερμός μετά από διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού, από θετικό στον ιό ασθενή. Τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια, καθώς και μία ακόμη ασθενής στην καρδιολογική κλινική, προσβλήθηκαν από τη νόσο COVID-19.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα, όταν στην β’ παθολογική κλινική του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» εισήχθη ασθενής, ως ύποπτο κρούσμα του ιού. Το πρώτο τεστ που έγινε αποδείχθηκε αρνητικό και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη β’ χειρουργική κλινική, όπου νοσηλεύονταν παθολογικά περιστατικά. Μετά από τρεις ημέρες, όμως, εμφάνισε συμπτώματα και το δεύτερο τεστ επιβεβαίωσε ότι ο ασθενής ήταν τελικά θετικός στον ιό.

Από την ιχνηλάτηση ακόμη δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια βρέθηκαν να νοσούν από τη νόσο COVID-19, ενώ σήμερα βρέθηκε θετική και μια ακόμη ασθενής, που νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική, αλλά και μία γιατρός

Αμέσως 25 γιατροί και νοσηλευτές τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ μπήκε σε καραντίνα η καρδιολογική κλινική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν