Κορονοϊός: 1.200 νοσηλείες σε απλές κλίνες και 130 σε Μονάδες Εντατικής σε όλη τη χώρα

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Μόνιμα εγκατεστημένη είναι η επιδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Παρά τη μεγάλη έξαρση των ιογενών εποχικών λοιμώξεων που διατηρούν τη μερίδα του λέοντος στα κρούσματα και τις νοσηλείες, η εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2 εξακολουθεί να μετρά σοβαρές νοσηλείες, αλλά και θύματα.

Σταθερές παραμένουν οι νοσηλείες σε απλές κλίνες Covid, αλλά και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας, από ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που εξασφάλισε το iatropedia.gr, οι νοσηλείες σήμερα στα νοσοκομεία όλης της χώρας, διαμορφώνονται ως εξής:

  • απλές κλίνες Covid-19 … 1.200 ασθενείς
  • κλίνες ΜΕΘ Covid-19 … 130 ασθενείς

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών κορονοϊού στην Ελλάδα σημειώνει μια σταθερότητα, με τις νοσηλείες σε απλές κλίνες Covid-19 να κυμαίνονται εδώ και 4 εβδομάδες μεταξύ 1.200 και 1.400 ασθενών και οι νοσηλείες σε ΜΕΘ, μεταξύ 120 και 130 ασθενών.

Σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, μέσα σε μία εβδομάδα καταγράφηκαν 104 νέες διασωληνώσεις ασθενών με λοίμωξη Covid-19.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορονοϊό έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega. Όπως είπε, δεν είναι πάντα ευδιάκριτο εάν κάποιος πάσχει από γρίπη ή κορονοϊό, οπότε χρειάζεται έγκαιρη διάγνωση και απομόνωση των κρουσμάτων:

«Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να προσέξουμε να κάνουμε και ένα τεστ, ιδιαίτερα για τον κορονοϊό, γιατί αρχίζουμε και τον ξεχνάμε, αλλά ο κορονοϊός είναι εδώ, οι υποπαραλλαγές είναι εδώ και επειδή δεν δηλώνονται όλα τα κρούσματα που υπάρχουν, γιατί δεν είναι υποχρεωτικά πλέον να δηλώνεις, δεν ξέρουμε ακριβή αριθμό. Είναι αρκετά τα κρούσματα τα οποία δεν γνωρίζουμε. Επομένως, γρίπη, κορονοϊός, οι υπόλοιπες ιώσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα», σημείωσε συγκεκριμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν