Κοροναϊός: «Τα χειρότερα έρχονται», υποστηρίζουν Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι της Υγείας

  • Γιάννα Σουλάκη
κοροναϊός
“Ακόμα δεν έχει συμβεί η κορύφωση της επιδημίας”, σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Υγείας Jens Spahn, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τετάρτη (12-02-2020).

Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, η εξάπλωση του νέου κοροναϊού θα κορυφωθεί ακόμα περισσότερο, πριν αρχίσει να περιορίζεται. «Δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να ανακόψουμε την διάδοσή του, ούτε στην Κίνα, ούτε στη Γερμανία, ούτε δε διεθνές επίπεδο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Jens Spahn.

Πρόσθεσε επίσης ότι η ομάδα των G7 θα πραγματοποιήσει κι άλλη συνδιάσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης των χωρών εναντίον της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Στην ομάδα G7 περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς και η Βρετανία. Στην τελευταία συνεδρίασή της είχαν αποφασιστεί τα ταξιδιωτικά μέτρα που ελήφθησαν από τις χώρες, καθώς και τα μέτρα προφύλαξης του πληθυσμού, ενώ είχαν συζητηθεί διεξοδικά και οι εξελίξεις της παγκόσμιας έρευνας, σε συνεργασία με την Κίνα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί συναντιούνται στις Βρυξέλλες

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στις Βρυξέλλες αύριο Πέμπτη (12-02-2020), το έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κοροναϊό COVID-19. Στο Συμβούλιο συμμετέχει και η χώρα μας, την οποία εκπροσωπεί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου θα παρουσιαστούν οι δράσεις της ΕΕ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, καθώς και τα επιχειρησιακά μέτρα που έχουν λάβει τα κράτη – μέλη.

“Στόχος του Συμβουλίου είναι η ενίσχυση της συνεργασία των κρατών-μελών για έκτακτες καταστάσεις όπου απαιτείται ευθυγραμμισμένη προσέγγιση των προληπτικών και προπαρασκευαστικών μέτρων, για την προστασία της δημόσιας υγείας”, αναφέρεται από το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συμμετάσχουν ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ κ. Γιάνεζ Λέναρτσιτς και η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας κα Στέλλα Κυριακίδου.

Μετά το τέλος του έκτακτου Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, θα προβεί σε δηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν