Κοροναϊός: Στη Γαλλία ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη από τη νόσο Covid-19

  • Γιάννα Σουλάκη
κοροναϊός
Ο κοροναϊός προκάλεσε τον πρώτο θάνατο στην Ευρώπη. Ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο άνθρωπος που πέθανε από τον Covid-19 βρίσκεται στη Γαλλία.

Πρόκειται για έναν Κινέζο τουρίστα, ο οποίος βρισκόταν στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της χώρας, Ανιές Μπουζέν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, ο άνδρας ήταν 80 ετών και καταγόταν από την κινεζική επαρχία Χουπέι. Είναι ο πρώτος θάνατος που καταγράφεται σε όλη την Ευρώπη.

Ο άνδρας έφτασε στη Γαλλία στις 16 Ιανουαρίου και στις 25 Ιανουαρίου, άρχισε να νοσηλεύεται σε καραντίνα, στο νοσοκομείο “Μπισά” στο Παρίσι.

“Παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση του ήταν κρίσιμη”, είπε χαρακτηριστικά η Ανιές Μπουζέν, προσθέτοντας πως και η κόρη του θύματος έχει προσβληθεί από κοροναϊό. “Νοσηλεύεται και αυτή στο νοσοκομείο “Μπισά”, η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία και σύντομα θα πάρει εξιτήριο”.

Ανησυχία για την Αφρική – Το πρώτο κρούσμα στην Αίγυπτο

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τον εντοπισμό του ιού  στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Αίγυπτο.

«Μία εβδομάδα πριν, μόνο δύο εργαστήρια στην Αφρική μπορούσαν να κάνουν διαγνώσεις. Σήμερα εξοπλίστηκαν περισσότερα και, πλέον στα 30 μπορεί να εντοπιστεί και να ταυτοποιηθεί ο κοροναϊός. Ελπίζω μέχρι το τέλος της εβδομάδας να καταφέρουν όλες οι χώρες να εντάξουν στο σύστημά τους αντιδραστήρια για τη διάγνωση του ιού», ανέφερε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Με τα λεγόμενά του έθεσε = εμμέσως πλήν σαφώς – το θέμα της βοήθειας προς την Αφρική, η κατάσταση στην οποία ενδέχεται να επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη και μάλιστα περισσότερο από την Ασία.