Κοροναϊός: Δείτε αφίσες με οδηγίες προστασίας του ΕΟΔΥ – Νέα σύσκεψη του Υπουργείου Υγείας

  • Γιάννα Σουλάκη
προστασίας
Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (ΕΣΥΔΥ) για την αντιμετώπιση της απειλής του κοροναϊού, συγκάλεσε τη Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Την ίδια στιγμή ο ΕΟΔΥ ανάρτησε νέες αφίσες με οδηγίες προστασίας από τον κοροναϊό.

Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας, προστασίας και θωράκισης της χώρας για το νέο κορωναϊό, συγκάλεσε τη Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Στις αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η γνωμοδότηση σε θέματα αξιολόγησης κινδύνων και η διαμόρφωση προτάσεων σε θέματα στρατηγικής για τη Δημόσια Υγεία.

Η σύνθεση του Ε.ΣΥ.Δ.Υ. έχει ως εξής: Πρόεδρος: Παναγιώτης Πρεζεράκος, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Υπουργείου Υγείας. Μέλη: Παναγιώτης Αρκουμανέας, Πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας,  Ελπίδα Πάβη, Κοσμήτορας Σχολής Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Απόστολος Βανταράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, Αρετή Λάγιου, Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Σοφία Ζήση, Γενική Διευθύντρια Γενικού Χημείου του Κράτους, Βασιλική Καραούλη, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Και Ποιότητας Ζωής Υπουργείου Υγείας, Αργυρώ Πολυχρονοπούλου, Καθηγήτρια Τμήματος Οδοντιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας ΕΚΠΑ. Ιωάννης Νικόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ., Ειρήνη Τσιγαρίδα, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διατροφικής Πολιτικής & Ερευνών ΕΦΕΤ

Νέες αφίσες του ΕΟΔΥ για την προφύλαξη πολιτών και ταξιδιωτών από τον νέο κοροναϊό

Για την καλύτερη διάδοση των μέτρων προφύλαξης από τον κοροναϊό, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κοινοποίησε στην ιστοσελίδα του, νέες αφίσες με οδηγίες προφύλαξης, αλλά και τα συμπτώματα του νέου κοροναϊού, στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Με την υπόδειξη «διαδώστε τα», το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ φιλοδοξούν να ενημερώσουν πιο αποτελεσματικά τον πληθυσμό, σχετικά με όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν γι’ αυτήν την νέα παγκόσμια απειλή.

Μπορείτε να διδώσετε τα μηνύματα, μέσα από την σελίδα του ΕΟΔΥ στα social media.

Δείτε τις αφίσες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν