Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΦΕΕ: Όταν η Αριστερά αναγνωρίζει την αξία του «επιχειρείν»

  • Iatropedia
Παρουσία του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και του γενικού γραμματέα ΥΥΚΑ, Γάννη Μπασκόζου πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΦΕΕ σε εξαιρετικά καλό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Κώστας Φρουζής τόνισε στην ομιλία του ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις είναι «εδώ για να στηρίξουμε την κυβέρνηση» ενώ ο υπουργός Υγείας ανταπέδωσε όταν πήρε το λόγο υποσχόμενος «σταθερούς κανόνες» που δεν θα βάζουν τις φαρμακευτικές κάθε τόσο σε αναστάτωση…

Ο κ. Φρουζής πάντως δεν έχασε την ευκαιρία να πει δημόσια ότι το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε να κάνει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα ήταν να «διαχειριστεί απλά τον υπάρχονται προϋπολογισμό για τα φάρμακα» κρούοντας για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τον φετινό προϋπολογισμό που έχει καθοριστεί μόλις στα 2 δισ ευρώ περιλαμβάνοντας και το κονδύλι για τους ανασφάλιστους!

Ο κ. Κουρουμπλής από την πλευρά του, δήλωσε ότι «θα επιχειρήσουμε σε συνεργασία με όλους σας, με όλους τους θεσμούς που συνθέτουν το ευρύτερο περιβάλλον στο χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου, να εμπεδώσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και σταθερής συνεργασίας».

Και στην συνέχεια πρόσθεσε ότι οι μεν φαρμακοβιομηχανίες πρέπει να στηρίξουν την χώρα αλλά και ότι και η κυβέρνηση θα συζητήσει καλοπροαίρετα και καλόπιστα μαζί τους καθώς και επενδύσεις επιθυμεί και θεωρεί επιθυμητό να έχουν μια «λογική κερδοφορία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κ.Φρουζής στο iatropedia.gr:''Στη φόρα όλες οι συναλλαγές των γιατρών με τις φαρμακευτικές''