Κοπή πίτας για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της Αρχιεπισκοπής

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε συγκινητική ατμόσφαιρα, έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ,του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ και ήταν αφιερωμένη στους εθελοντές του Ιατρείου που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάνοντας εφικτή τη λειτουργία του.

Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, παρουσία των μελών του Δ.Σ. Α. Βασιλείου, Α. Θωμόπουλου, Γ. Μαρίνου, Ε. Μπιλιράκη και Φ. Πατσουράκου, οι οποίοι ευχαρίστησαν  θερμά τους εθελοντές, για το σημαντικό έργο τους.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, είναι το καταφύγιο για εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους  μας ,που είχαν την ατυχία να χτυπηθούν από την οικονομική  κρίση. Δημιουργήσαμε μια πρότυπη κοινωνική δομή, χάρη στην ευαισθησία, στο πλεόνασμα ανθρωπιάς και στην αλληλεγγύη των δεκάδων εθελοντών μας που έκαναν εφικτή τη μεγάλη αυτή συμμαχία ανθρωπιάς ,διαθέτοντας πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο. Οι εθελοντές είναι η καρδιά του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και τους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους».

Το κομμάτι της πίτας εκ μέρους των εθελοντών, παρέλαβε η υπεύθυνη του ιατρείου κ. Ελένη Μελιάδου, την οποία ευχαρίστησαν  τα μέλη του Δ.Σ., για την προσφορά της.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν δεκάδες εθελοντές του ιατρείου καθώς και  πρόεδροι Ομοσπονδιών και Επαγγελματικών Ενώσεων, εκπρόσωποι ιδιωτικών και δημόσιων νοσοκομείων, στρατιωτικών νοσοκομείων, πολυιατρείων ,διαγνωστικών κέντρων κ.α.

Σημειώνεται ότι η μουσική επιμέλεια της βραδιάς, ήταν προσφορά του Ωδείου Αμαρουσίου.

Το  Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, συμπλήρωσε έξι χρόνια λειτουργίας, κατά τη διάρκεια των οποίων, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 55.000 ιατρικές επισκέψεις. Καθημερινά περισσότεροι από 100 ασθενείς περνάνε το κατώφλι του ενώ χορηγούνται 300-500 φάρμακα την ημέρα.

Εθελοντές

Περισσότεροι από 69 εθελοντές γιατροί, 23 ειδικοτήτων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στο Ιατρείο, με εβδομαδιαία παρουσία, καθώς και 200 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί και ιδιωτικά εργαστήρια.

Το Ιατρείο έχει 20 παραρτήματα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα. Στα χρόνια της λειτουργίας του, έχει πραγματοποιήσει 30 οδοιπορικά υγείας, σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

Στηρίζει 22 Δήμους σε όλη την χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα. Έχει αποστείλει φάρμακα σε Δημόσια νοσοκομεία, Αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και Σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

ISA PITA

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν