Κόντρα εκατομμυρίων στον ΟΚΑΝΑ! Εξελίξεις με παραιτήσεις και αλληλοκατηγορίες

  • Iatropedia
Στην αντεπίθεση πέρασε η υφυπουργός υγείας Ζέτα Μακρή μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον της η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ.Μ.Μαλλιώρη.Τι υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μια απίστευτη υπόγεια κόντρα είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα μεταξύ της υφυπουργού Υγείας Ζέτας Μακρή και της Προέδρου του Οργανισμού Κατά των ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Μένυς Μαλλιώρη με συνέπεια να υπάρχουν πλέον και παραιτήσεις. Η υφυπουργός Υγείας κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου ότι αναζητούνται συνολικά…8,5 εκατ. ευρώ! Με έγγραφα που παρουσίασε υποστήριξε ότι αναζητούνται καταρχάς 5 εκατ. ευρώ από σύμβαση που είχε συνάψει το ΚΕΕΛΠΝΟ με τον ΟΚΑΝΑ συνολικά 20 εκατ. ευρώ.

Όμως κάποια στιγμή ο ΟΚΑΝΑ μονομερώς τροποποίησε τη σύμβαση ενώ ήδη είχε εισπράξει 10 εκατ. ευρώ. Έτσι το ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης. Τότε διαπιστώθηκε -σύμφωνα με την κ.Μακρή- ότι είχαν αξιοποιηθεί μόνο τα 5 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 5 αγνοούνται.

Ταυτόχρονα η υφυπουργός Υγείας περιέγραψε άλλα μία ύποπτη μαύρη τρύπα στο Οργανισμό ύψους 3,4 εκατ. ευρώ, τρύπα που προκύπτει από κονδύλι που προορίζονταν για τα Κέντρα Πρόληψης αλλά δε διατέθηκαν ποτέ. Με συνέπεια σήμερα να μην υπάρχουν στους λογαριασμούς του ΟΚΑΝΑ.

Κατά τα άλλα η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή αναφέρθηκε και στην πολύκροτη υπόθεση με τα φάρμακα της απεξάρτησης. Όπως ισχυρίστηκε, από το 2008 ο ΟΚΑΝΑ χρησιμοποιεί συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία (υπάρχει μία δραστική αλλά με τρεις εμπορικές ονομασίες) την οποία επιχείρησε να αλλάξει το 2012 η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένυ Μαλλίωρη θέλοντας να κάνει απ ευθείας εισαγωγή από το εξωτερικό.

Ωστόσο κατά την κ.Μακρή το συγκεκριμένο φάρμακα εκείνη την περίοδο δεν είχε λάβει ακόμη έγκριση από τον ΕΟΦ γι αυτό και ζήτησε από την κ.Μαλλιώρη να μη γίνει κανένας διαγωνισμός έως ότου δοθεί η έγκριση από τον ΕΟΦ.

Την εντολή αυτή την εξέλαβε ο ΟΚΑΝΑ ως απ ευθείας ανάθεση, σημείωσε η κ.Μακρή.

Πάντως ζήτησε από το ΣΔΟΕ να διερευνήσει την υπόθεση ενώ παρέδωσε στην εισαγγελία όλα τα σχετικά έγγραφα.

Στην υπόθεση αναμένεται να τοποθετηθεί και η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΚΑΝΑ με …γκρίζο φόντο! Εξελίξεις με παραιτήσεις και αλληλοκατηγορίες

Νέο κάλεσμα Άδωνι στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για διάλογο

Ανω κάτω κυβέρνηση – γιατροί για τον ΕΟΠΥΥ! Πότε ξεκινά η διαθεσιμότητα

Κινητικότητα με …εορταστικό πνεύμα στα νοσοκομεία! Πότε έρχεται το κύμα