Κοντοζαμάνης: Έχουν γίνει 3073 προσλήψεις στο ΕΣΥ – Περισσότερες από τον αρχικό προγραμματισμό

  • Γιάννα Σουλάκη
Κοντοζαμάνης
Στην επάρκεια των τεστ και στις προσλήψεις στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, στο σήμερα αλλά και για την επόμενη μέρα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, από το Υπουργείο Υγείας.

«Υπάρχει επάρκεια και μεγάλη παραγωγική δυνατότητα διεξαγωγής μοριακών τεστ για ύποπτα κρούσματα για κορονοϊό», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Μάλιστα είπε ότι αυτή η δυνατότητα έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες καθώς στη μάχη της Covid – 19 έχει μπει και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Τόνισε για άλλη μια φορά, ότι όποιος κρίνεται ότι πρέπει να κάνει το τεστ, το κάνει εντελώς δωρεάν.

Eπίσης, όπως επισήμανε, αξιολογούνται τα τεστ αντισωμάτων και εφόσον κριθούν κατάλληλα, θα διεξαχθούν και αυτά. Σχετικά με τον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι αν κληθεί να συμμετάσχει -μέχρι σήμερα το δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στη διενέργεια των τεστ- «αυτό θα γίνει με τους όρους του δημοσίου, δηλαδή ό,τι κοστίζει στο δημόσιο θα κοστίζει και στον ιδιωτικό τομέα».

Κορωνοϊός: Τι δήλωσε για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, λέγοντας ότι μέχρι την Μ. Πέμπτη είχαν γίνει 3073 προσλήψεις στο ΕΣΥ, εκ των οποίων 381 αφορούσαν γιατρούς.

«Ο αριθμός 3073 είναι πολύ παραπάνω από τον αρχικό προγραμματισμό των 2000 προσλήψεων και βεβαίως πολύ παραπάνω από αυτό που χρειάστηκε το σύστημα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, περίπου 200 επαγγελματίες υγείας απουσίαζαν από τον σύστημα υγείας, είτε γιατί νοσούσαν είτε γιατί ήταν σε καραντίνα, «πολύ μικρότερος αριθμός σε σχέση με άλλες χώρες».

Αναφορικά με μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, επανέλαβε αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός, ότι το νοσηλευτικό προσωπικό θα παραμείνει στο σύστημα υγείας και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη τα κενά θα καλυφθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ