Κοντοζαμάνης: «Αύξηση των εμβολιασμών στην Ελλάδα με την αξιοποίηση της 6ης δόσης ανά φιαλίδιο»

  • Γιάννα Σουλάκη
Κοντοζαμάνης
Οδηγίες στα νοσοκομεία να αξιοποιούν και την 6η δόση που περιέχεται σε κάθε φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer / BioNTech, έδωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας, όπως τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση των οδηγιών από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), είναι εφικτή η αξιοποίηση και της 6η δόσης (αντί για 5) υπό προϋποθέσεις που σχετίζονται με τη χρήση ειδικής σύριγγας. Στο θέμα αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε: «Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου τροποποίησε τις οδηγίες και πλέον είναι εφικτή η χρήση έκτης δόσης υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που σχετίζονται με την χρήση ειδικής σύριγγας. Δώσαμε σήμερα το πρωί οδηγίες στα νοσοκομεία ώστε να χρησιμοποιούν την έκτη δόση από κάθε φιαλίδιο» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Η έγκριση από τον ΕΜΑ για την αξιοποίηση της 6η δόσης θα επιφέρει αύξηση των ημερήσιων εμβολιασμών. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση από τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, έγινε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Πουλά, ο οποίος υποστήριξε ότι οι εμβολιασμοί με την αύξηση των δόσεων ανά φιαλίδιο θα αυξηθούν κατά 20%.