Κωνσταντίνος Τσιούφης: 170 Έλληνες καρδιολόγοι συμμετείχαν στο ESC

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) συνέχισε και φέτος τη επιτυχημένη παρουσία της στο Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο με άνω των 30.000 καρδιολόγων από την Ευρώπη και όλο το κόσμο. Περισσότερο από 170 Έλληνες καρδιολόγοι παρακολούθησαν το συνέδριο, 40 εξ αυτών προήδρευσαν σε ομιλίες, 38 ήταν εισηγητές σε στρογγυλά τραπέζια και περισσότερες από 120 εργασίες παρουσιάστηκαν σε αναρτημένες ή προφορικές ανακοινώσεις.

Ανάμεσα σε όλες τις επιτυχίες μάλιστα, ο Έλληνας καρδιολόγος, Δημήτριος Ρίχτερ επελέγη μεταξύ αυτών που ετοίμασαν τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες για το πότε πρέπει να γίνεται αγγειοπλαστική.

Όπως λέει στο iatropedia ο πρόεδρος της ΕΝΕ, καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιούφης, «η ΕΚΕ  διοργάνωσε 2 ειδικές συνεδρίες όπου σε διαγωνισμό γνώσεων με την αντίστοιχη καρδιολογική εταιρείας της Τσεχίας Η ελληνική ομάδα (Α. Κίτσιου, Κ. Αγγέλη, Γ. Γιαννακούλας και Κ. Δημητριάδης) ανακηρύχθηκε νικήτρια κερδίζοντας το συμβολικό κύπελλο (φώτο). Επίσης  η κοινή συνεδρία ΕΚΕ με ESC με θέμα την καρδιακή ανεπάρκεια ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη σε μία κατάμεστη αίθουσα 500 ατόμων με εξαιρετικές ομιλίες από τον  Δ. Τούσουλη, Α. Τζιακά, Χ. Χρυσοχόου, Α. Νάκα και Ι. Παρίσης υπό το συντονισμό του Προέδρου της ΕΚΕ Κ. Τσιούφη και των καθηγητών Γ. Φιλιππάτου και Φ. Τρυποσκιάδη.

Στην καθιερωμένη δεξίωση υποδοχής της ΕΚΕ συμμετείχε το σύνολο της ελληνικής αποστολής και την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΕSC J. Bax και εκπρόσωποι άλλων εθνικών καρδιολογικών εταιρειών και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης. Τα επιστημονικά νέα του συνεδρίου θα παρουσιαστούν εκτενώς στο προσεχές Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο».