Κωμικοτραγικές καταστάσεις στον ΕΟΠΥΥ καταγγέλλουν από την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρουν, "μάρτυρες μιας ακόμα φαρσοκωμωδίας στην υπόθεση της αποστολής παραστατικών και παραλαβής των από τον ΕΟΠΥΥ, έγιναν και σήμερα οι συμβεβλημένοι ιατροί..."

Και συνεχίζουν: «Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, μετά την αρχική απόφαση να στέλνονται τα παραστατικά από κάθε σημείο της Ελλάδας στα γραφεία του οργανισμού στην Πεύκη, προ εβδομάδος αποφάσισε την αποστολή τους σε άλλο σημείο της Αττικής, στην περιοχή Δύο Πεύκα Ασπροπύργου. Μάλιστα, απαγόρεψε σε οποιονδήποτε από τους παρόχους να έχει τη δυνατότητα να παραδώσει τα παραστατικά αυτοπροσώπως! Έχοντας ήδη αποφασίσει την συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης και αρχειοθέτησης, δεν ενημέρωσε κανέναν από τους συνεργάτες παρόχους, χωρίς να δώσει ακριβή διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας και επωνυμία της εταιρείας («Αρχειοθήκη Α.Ε.») που θα παραλάβει, οδηγηθήκαμε στην εξής σημερινή κατάσταση :

Οι υπηρεσίες ταχυμεταφοράς, είτε να μην γνωρίζουν που θα παραδώσουν τους φακέλους, είτε όσοι κατάφεραν να βρουν την εν λόγω εταιρεία να πληροφορηθούν από τους υπευθύνους της ότι ΔΕΝ έχει γίνει κάποια συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ για την έναρξη παραλαβής φακέλων, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους την προηγούμενη εβδομάδα. Ως αποτέλεσμα, οι φάκελοι στοιβάζονται στα τοπικά ταχυδρομικά γραφεία όπως και αυτά των ταχυμεταφορών. Μία εξ’ αυτών ετοιμάζεται να τα επιστρέψει στους αποστολείς!

Κι αν όλα αυτά ακούγονται κωμικά, σας πληροφορούμε κύριοι της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ πως δεν είναι καθόλου αστεία, μια που αποτελούν τον κόπο και την εργασία μας για ολόκληρο τον μήνα.

Μετά από όλα αυτά περιμένουμε την άμεση λύση του θέματος, ώστε να μπορεί κάποια στιγμή ο ΕΟΠΥΥ να θριαμβολογήσει και πάλι για τα έργα του, βάσιμα αυτήν τη φορά».