Κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία από την φαρμακοβιομηχανία DEMO

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα «ζωντάνεψε» στις εγκαταστάσεις της DEMO ΑΒΕΕ, στο Κρυονέρι Αττικής, όπου πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της εταιρείας με καλεσμένους τα μικρότερα μέλη της οικογένειας της DEMO, τα παιδιά των εργαζομένων της.

Οι λιχουδιές, η μουσική, τα μπαλόνια, τo εργαστήριo πειραμάτων, οι κουζίνες με τους chef, ο ταχυδακτυλουργός, οι χορευτικές ομάδες και φυσικά οι αγαπημένοι ήρωες cartoon, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών καλεσμένων, ενώ στο τέλος της γιορτής ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό.

Μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων, δεν θα μπορούσε παρά να υπάρχει κι ένας ανώτερος σκοπός στη γιορτή, με επίκεντρο πάντα τα παιδιά. Οι εργαζόμενοι της DEMO αποφάσισαν τα φετινά Χριστούγεννα να στηρίξουν έμπρακτα τα παιδιά των προσφύγων, που καθημερινά, με κίνδυνο ζωής, περνούν τη θάλασσα του Αιγαίου, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο. Κατά τη διάρκεια της γιορτής συγκεντρώθηκαν παιδικά ρούχα και παπούτσια, καθώς και κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να σταλούν με τη συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μυτιλήνη, την Κω, την Σάμο και τη Χίο, που υποδέχονται τους τελευταίους μήνες δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Τα παιδικά ρούχα, τα παπούτσια, οι κουβέρτες και τα λοιπά είδη που συγκεντρώθηκαν, θα σταλούν, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στα νησιά υποδοχής των προσφύγων πριν από τα Χριστούγεννα, ώστε τα παιδιά να λάβουν μήνυμα ζεστασιάς, αισιοδοξίας και αγάπης για τη νέα χρονιά.

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ είναι ένας βιομηχανικός και εμπορικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1965 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα, με πολύ ισχυρή παρουσία στη νοσοκομειακή αγορά, όπου κατέχει την 1η θέση πωλήσεων σε αριθμό μονάδων. Οι τρεις παραγωγικές μονάδες της DEMO με έκταση 45.000m2, σε συνδυασμό με της υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιτρέπουν στην εταιρεία να προσφέρει τις δικές της υπηρεσίες εφοδιασμού (logistics) σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Με κύκλο εργασιών που θα φτάσει τα €125.000.000 το 2015, και προσωπικό 750  ατόμων, η DEMO είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 52 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία.