Κλείνουν μονάδες του ΙΚΑ

  • Iatropedia
Λουκέτο” σε κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες αρχείων είτε Διοικητικών, είτε των Υγειονομικών Υπηρεσιών βάζει η διοικηση του ΙΚΑ. Φόβοι για κλείσιμο και μονάδων υγείας.

Ξενοικιάζει τα κτίρια που στεγάζονταν διάφορες υπηρεσίες με αρχεία και υλικά ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος στο πλαίσιο περιστολής των δαπανών. Όμως έντονη ανησυχία υπάρχει στους γιατρούς καθώς δεν είναι γνωστό εάν θα κλείσουν και μονάδες υγείας του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα ο διοικητής του ΙΚΑ ζητά να εκκαθαρισθούν αρχεία Ν.Π.Δ.Δ., έτσι ώστε να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τα ακίνητα που μισθώνει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε όλη την Ελλάδα , για τη στέγαση των αρχείων είτε των Διοικητικών, είτε των Υγειονομικών Υπηρεσιών».

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) καλεί τη Διοίκηση του ΙΚΑ άμεσα να διευκρινίσει το εάν και κατά πόσον θα συμπαρασύρουν και τις Υγειονομικές Μονάδες , εκεί όπου στεγάζονται. Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πατούλης: “Εάν υποκρύπτεται κλείσιμο Μονάδων, σημαίνει επιδείνωση της ταλαιπωρίας των ασθενών και απόλυση αγνώστου αριθμού ιατρών του Ι.Κ.Α.”