Κλείνουν και το Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων;

  • Iatropedia
Είναι από τα ελάχιστα που διαθέτει η χώρα και έχει εξυπηρετήσει χιλιάδες ασθενείς που παρουσιάζουν κινητικά προβλήματα αλλά και άλλες παθήσεις. Το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης όμως βρίσκεται όπως φαίνεται ένα βήμα πριν το λουκέτο, καθώς οι αρμόδιοι φροντίζουν εντέχνως να συρρικνώνουν τις υπηρεσίες του. Πως το κάνουν;

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (πρώην ΕΙΑΑ) η Διοίκηση του ΚΑΤ να συρρικνώσει υπηρεσίες του Κέντρου.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση επιχειρεί να μεταφέρει το προσωπικό του μικροβιολογικού εργαστηρίου από το ΕΚΑ στο ΚΑΤ και να κλείσει το εργαστήριο του κέντρου.

Οι εργαζόμενοι φοβούνται πως αυτό είναι μόνο η αρχή, προκειμένου και άλλες υπηρεσίες του κέντρου να κλείσουν με αποτέλεσμα το ΚΕΑ που έχει ιστορία δεκαετιών να οδηγηθεί στον αφανισμό.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνεχείς παρεμβάσεις στη διοίκηση του Νοσοκομείου ΚΑΤ για να δηλώσουν την απόφασή τους να αγωνιστούν ενάντια στην συρρίκνωση των υπηρεσιών του κέντρου.

Ταυτόχρονα αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το ζήτημα, να συντονιστούν με τους φορείς των χρηστών και να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν ανακληθούν οι σχεδιασμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν