«Κλινικάρχες» κατά υπουργών για τους ελέγχους! Τι λένε για τις παράνομες νοσηλείες

  • Iatropedia
Άνθρακες ο …θησαυρός λένε τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών με αφορμή την ανακοίνωση των 4 υπουργών (Βορίδης, Γεωργιάδης, Λυκουρέντζος, Λοβέρδος) του πορίσματος για τις παραβάσεις ιδιωτικών κλινικών.

Όπως σημειώνουν τα 5 εκατ. ευρώ που με βεβαιότητα αποτελούν παράνομα κονδύλια είναι μόνο το 1% από το σύνολο των οικονομικών αξιώσεων του κλάδου.

« Οι ανακοινώσεις των Υπουργών Υγείας για τα αποτελέσματα του ελέγχου των Ιδιωτικών Κλινικών από ελεγκτικές εταιρίες για τις υποβολές προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το 2013 απέδειξαν ότι όλες οι μέχρι σήμερα ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας ήταν ένα καλοστημένο επικοινωνιακό παιχνίδι δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων και λασπολογίας για δήθεν ποινικα κολάσιμες χρεώσεις 135 εκατ. ευρώ.

Τελικά μόνο 5 εκατ. ευρώ από τα 420 εκατ. υποβολών, δηλαδή ποσοστό του 1%, είναι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού, ποινικα κολάσιμο».

Και συνεχίζουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών: «Μόλις ανακοινώσει με στοιχεία τα σχετικά πορίσματα εμείς πρώτοι θα καταδικάσουμε τους «συναδέλφους» αυτούς και θα τους διαγράψουμε από μέλη μας.

Όσο για τις αμφισβητούμενες χρεώσεις των 36,5 εκατ. ευρώ αυτές σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν παραβατικη συμπεριφορά ή υπερχρεώσεις αλλά διαφορετική ερμηνεία των προβλεπόμενων στην υφιστάμενη σύμβαση και στον Κανονισμό Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και φυσικά θα υπάρξουν προσφυγές στην Επιτροπή Ενστάσεων. Άνθρακας λοιπόν ο θησαυρός».

Μάλιστα οι εκπρόσωποι του κλάδου δηλώνουν πως αναμένουν μια συγνώμη από τον Μάκη Βορίδη καθώς όπως λένε: «Περιμένουμε από τον Υπουργό Υγείας να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για τις κατηγορίες που εκτόξευσε τις τελευταίες μέρες περί δήθεν καταχραστών του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, σπιλώνοντας ολόκληρο τον κλάδο, που καθημερινά παλεύει να προσφέρει ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας σε όλους ανεξαιρέτους τους συμπατριώτες μας, σε αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η Κυβερνητική πολιτική διάσωσης του καταρρέοντος Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Η αναγνώριση της λανθασμένης πληροφόρησης αποτελεί προτέρημα ενός πολιτικού άνδρα.

Αλλιώς, θα επιβεβαιωθεί το σενάριο περί κατασκευασμένης λασπολογίας με προφανείς λόγους.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε σήμερα το 2ο DEBATE στο iatropedia.gr για τις εκλογές του ΙΣΑ με τον Γ.Πατούλη και τον Π.Ψυχάρη!

Εκλογές ΙΣΑ: Χρ. Τζερμιάς ''Το πειθαρχικό δεν πρέπει να είναι μόνο τιμωρός''!

Απίστευτο: Οι άνδρες…γεννούν στην Ελλάδα! Όλα τα σκάνδαλα που έδειξε ο έλεγχος στις ιδιωτικές κλινικές

Χαμός στο στούντιο του iatropedia.gr για τις εκλογές στον ΙΣΑ: Αιχμές και δηλητηριώδη βέλη κατά του Γ. Πατούλη