Κλιμακωτό rebate ανάλογα με τον όγκο κατανάλωσης για όλες τις φαρμακευτικές

  • Iatropedia
Τα 8 rebates που ισχύουν σήμερα για τις φαρμακευτικές εταιρίες θα γίνουν ένα, κλιμακωτό, και θα αφορά τον όγκο της κατανάλωσης. Αυτό προβλέπει η συμφωνία ΣΦΕΕ και ΠΕΦ με το υπουργείο Υγείας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Για πρώτη φορά ο ΣΦΕΕ συνεργάζεται στενά με την ΠΕΦ και κάνουν κοινό, αραγές μέτωπο απέναντι στο υπουργείο Υγείας ώστε να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της υποχρεωτικής έκπτωσης προς τον ΕΟΠΥΥ.

Η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα παρά τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις στην Αριστοτέλους αλλά όπως όλα δείχνουν, όλες οπι πλευρές συμφώνησαν ότι είναι πιο δίκαιο να υπάρχει μια κοινή συνισταμένη για το rebate και αυτή να αφορά τον όγκο πωλήσεων και όχι τον συνολικό τζίρο…

Το πιθανότερο είναι ότι το rebate αυτό θα είναι κλιμακωτό από το πρώτο κουτί αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετές λεπτομέρειες να διευθετηθούν πριν περάσει η ανάλογη νομοθετική ρύθμιση που θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές.

Το αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι οι πολυεθνικές του ΣΦΕΕ κατάφεραν να συμφωνήσουν με τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες της ΠΕΦ σε ένα κοινό σχέδιο το οποίο μάλιστα διαπραγματεύονται από κοινού με τον κ. Κουρουμπλή και τους συνεργάτες του.

Τελευταία συνάντηση είχαν χθες στο γραφείο του υπουργού Υγείας στην Αριστοτέλους αλλά τις λεπτομέρειες όσων αποφασιστούν θα τις έχουμε στην διάθεσή μας μέχρι τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας.