Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε ο ΙΣΑ- Στις επάλξεις σήμερα η Θεσσαλονίκη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως ανακοίνωσαν μετά από πολύωρη σύσκεψη χθες το βράδυ, και αφού προηγήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, τα μέλη του ΙΣΑ "αποφασίσαμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα για το ασφαλιστικό"... Την ίδια ώρα, σήμερα, σε 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση μπροστά στον Λευκό Πύργο κατεβαίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών γιατροί και φαρμακοποιοί.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αποφασίστηκε στο πλαίσιο του έκτακτου Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε μετά από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας και τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο.

Με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. αποφάσισε τη συστράτευση με τις υπόλοιπες παραγωγικές δυνάμεις της χώρας «που πλήττονται βάναυσα από τη λαίλαπα των μέτρων που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση».

Αποφασίστηκε:

-Κλιμάκωση και ενδυνάμωση των κινητοποιήσεων του ιατρικού κόσμου.
-Έκτακτες συναντήσεις με τις υγειονομικές ενώσεις, τους ιατρικούς συλλόγους και τους επαγγελματικού φορείς για την δημιουργία ενός κοινού μετώπου.
-Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρουν, «ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να καταστρέψει το παραγωγικό δυναμικό της χώρας και να οδηγήσει στη μετανάστευση και στην επαγγελματική εξαθλίωση χιλιάδες νέους επιστήμονες οδηγώντας τη χώρα σε οικονομικό μαρασμό».

Το iatropedia παρακολούθησε στενά χθες την εξέλιξη της διαμαρτυρίας των γιατρών και την συνάντησή τους με τον υπουργό Εργασίας και ανακοίνωσε πρώτο το αποτέλεσμά της. Διαβάστε εδώ σχετικά.

Κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη

Στο ….πόδι θα είναι σήμερα η Θεσσαλονίκη με τους επιστημονικούς φορείς της πόλης να διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Τα προεδρεία των μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών διοργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση μπροστά στο Λευκό Πύργο στις 12.00 και στην συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς το Διοικητήριο.

Στη σχετική κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ΤΕΕ/ΤΚΜ, Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Η αντίδραση των επιστημονικών φορέων της χώρας απέναντι στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό δεν εδράζεται σε συντεχνιακά συμφέροντα, ούτε αφορά μόνο τους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Αφορά συνολικά στο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και στην ανάπτυξη της χώρας. Εάν το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό ψηφιστεί ως έχει, χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες θα οδηγηθούν στην ανεργία ή σε μαζική φυγή στο εξωτερικό, οπότε οι ασφαλιστικές εισφορές που σήμερα καταβάλλουν στα ταμεία, θα χαθούν οριστικά…».

Το iatropedia είχε σχετικά ρεπορτάζ από την Κυριακή τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.