Κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στην Λέσβο

  • Iatropedia
Συνέχεια στην προσπάθεια του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για την έγκαιρη διάγνωση ενδεχόμενων λοιμωδών νοσημάτων και για τη διόρθωση οποιωνδήποτε ατελειών των δομών φιλοξενίας των μεταναστών/προσφύγων, ώστε να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής τόσο των ιδίων όσο και των ένστολων και λοιπών εμπλεκόμενων, δόθηκε χθες με την επίσκεψη κλιμακίου του Οργανισμού στις δομές φιλοξενίας των μεταναστών/προσφύγων στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου.

Κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., Καθηγητής Χειρουργικής, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τον Ιατρό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Λάζαρο Κωστόπουλο και τον Υπεύθυνο του Γραφείου Διεκπεραίωσης Ειδικών Θεμάτων Οικονομίας & Διοίκησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Γεώργιο Αναστόπουλο, επισκέφθηκε την Πέμπτη 21 Μαΐου τις δομές φιλοξενίας των μεταναστών/προσφύγων στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας που αποσκοπεί στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και στην επαρκή υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχόμενων στη χώρα ατόμων.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Λέσβος), με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων τοπικών αρχών. Κατόπιν, το κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επισκέφθηκε το Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας (ΚΕΤΥ) στη Μόρια Λέσβου και την Κινητή Μονάδα Πρώτης Υποδοχής, καθώς επίσης χώρους του λιμένα Μυτιλήνης, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε για τις συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών/προσφύγων και τις ανάγκες των τοπικών αρχών. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.