Κλειστή η χειρουργική του «Μαμάτσειου» -Υπολειτουργεί το «Μποδοσάκειο»- Κραχ στο Κιλκίς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζουν τα δύο νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαίδας με αποτέλεσμα κάθε λίγο να προειδοποιούν οι υπεύθυνοι των κλινικών για την αδυναμία εκτέλεσης επί 24ωρου και καθημερινής βάσεως των καθηκόντων τους. Αρμόδια ΥΠΕ και υπουργείο Υγείας προσπαθούν να κάνουν τα γνωστά "μπαλώματα" με μετακινήσεις και επικουρικούς που συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα αλλά η κατάσταση είναι οριακή. Την ίδια ώρα, όπως αναδείχτηκε και σε ρεπορτάζ από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, στο Κιλκίς δεν... χωρούν πια στο νοσοκομείο οι πρόσφυγες με προβλήματα υγείας ενώ κάποιοι φεύγουν χωρίς να πάρουν καν τα απαραίτητα φάρμακα!

Απελπιστική είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο του Κιλκίς το οποίο κλήθηκε αίφνης να αντιμετωπίσει εκτός από τα χρόνια δικά του προβλήματα και τους εκατοντάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες που συρρέουν σε αυτό από την Ειδομένη με πολλά προβλήματα υγείας.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, μέχρι την περασμένη Τετάρτη από τις 18 κλίνες της παιδιατρικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς, τις 14 καταλάμβαναν σταθερά προσφυγόπουλα με πνευμονία και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Εξάλλου, κάποια παιδιά εξέρχονται του νοσοκομείου με ένα συνταγολόγιο ανά χείρας των γονέων τους και χωρίς φάρμακα. Και ελλείψει συντονισμού, κανείς δεν μπορεί να πει σε αυτούς τους ανθρώπους που θα βρουν τα φάρμακα για τα παιδιά τους!

Και σαν να μην έφτανε η κατάσταση αυτή στο Κιλκίς, κλειστή παρέμεινε ως προς τις εφημερίες της, σύμφωνα και με έγγραφο που υπογράφει ο διευθυντής της Κωνσταντίνος Χατζημήσιος, η χειρουργική κλινική του» Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης από τις 25η Μαρτίου μέχρι και αύριο Τρίτη 29 Μαρτίου.

Αιτία; Η αδυναμία κάλυψης της κλινικής από τους υπάρχοντες γιατρούς…

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες του Kozanimedia, το σχετικό έγγραφο έχει κοινοποιηθεί και στο ΕΚΑΒ ώστε να μην μεταφέρονται στο νοσοκομείο ασθενείς με χειρουργικά προβλήματα πέραν του κανονικού ωραίου.

Το πρόβλημα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κάποιος ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα υπάρχει πρόβλημα και με τις εφημερίες και στη χειρουργική κλινική του «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας  και το ΕΚΑΒ δεν έχει που να μεταφέρει τα περιστατικά…

Βεβαίως έγιναν τελικά τα γνωστά…μπαλώματα αλλά είναι πια παραπάνω από σαφές ότι πρέπει να δοθούν άμεσες και μόνιμες λύσεις!