Κλειστά όλα τα Σχολεία, Πανεπιστήμια και φροντιστήρια στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Το κλείσιμο για δύο εβδομάδες όλων των σχολείων, φροντιστηρίων ξένων γλωσσών αλλά και των Πανεπιστημίων της χώρας, ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας λόγω του κορονοϊού. Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για δυο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους και για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού. Πρόκειται για όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στις αποφάσεις που θα εκδοθούν περιλαμβάνονται φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα δια βίου μάθησης κ.α.

«Είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Θα ανακοινωθούν παράλληλα και μέτρα για την στήριξη των εργαζόμενων γονέων, ενώ ο υπουργός Υγείας έκανε σύσταση προς τους γονείς να περιορίσουν τα παιδιά τους.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του Υπουργού Υγείας:

«Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας  για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.  Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες  πλήττονται.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν