Κλείνει η Εντατική του ΝΙΜΤΣ λόγω έλλειψης εντατικολόγων – Σε απεργία οι εργαζόμενοι

  • Γιάννα Σουλάκη
ΝΙΜΤΣ
Παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών προς τη διοίκηση του νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ, το θέμα με τις ελλείψεις προσωπικού δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα, οπότε η Μονάδα Εντατικής του Νοσοκομείου (ΜΕΘ) βάζει αναγκαστικό λουκέτο.

Λουκέτο βάζει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, καθώς οι εντατικολόγοι του ΕΣΥ που συνταξιοδοτήθηκαν εδώ και  μήνες, δεν αντικαταστάθηκαν.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου οι κενές θέσεις δεν πληρώθηκαν, όπως λένε, οπότε τώρα δηλώνουν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, για να μην κλείσει η εντατική.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)

Εργαζόμενοι του ΝΙΜΤΣ: Ο Γενικός Διευθυντής Συντονιστής δεν κράτησε το λόγο του

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι, στις 19.02.2019 ο Γενικός Διευθυντής Συντονιστής είχε ενημερωθεί, ότι δεν υπήρχαν γιατροί για τη στελέχωση της ΜΕΘ, αλλά δεν προέβη – ως όφειλε και υποχρεούνταν – σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 – παράγραφος 38 του από 24.07.1947  κανονισμού λειτουργίας ΝΙΜΤΣ, στην αναπλήρωση των ιατρών που έφυγαν από τη ΜΕΘ.

«Στην ‘Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε 16.05.2019 ο Γενικός Διευθυντής Συντονιστής δεσμεύτηκε  ότι μέχρι τις 20.05.2019 θα φροντίσει για την στελέχωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με γιατρούς – εντατικολόγους, αλλά δυστυχώς δεν κράτησε το λόγο του, καθώς παρήλθε η συγκεκριμένη ημερομηνία χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η ανωτέρω δέσμευση του, με αποτέλεσμα να κλείνει η ΜΕΘ του Β’ ορόφου του ΝΙΜΤΣ!!»

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να προβούν άμεσα οι υπεύθυνοι στις ενέργειες που απαιτούνται για την στελέχωση της ΜΕΘ προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα!

Για το λόγο αυτό, πραγματοποιούν στις 21, 22, και 23 Μαϊου επαναλαμβανόμενες 3ωρες στάσεις εργασίας μεταξύ 08.00-1.00 π.μ. με τη συμμετοχή και στήριξη των συνδικαλιστικών οργάνων της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΙΝΑΠ «για να γίνει αναπλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των γιατρών του ΕΣΥ που απεχώρησαν από το ΝΙΜΤΣ λόγω συνταξιοδότησης».