KKE και ΝΔ ανεβάζουν τη δύναμή τους στους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ). ‘Εχασαν έδρες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  • Γιάννα Σουλάκη
Πρώτη δύναμη για δεύτερη φορά ανέδειξαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ), την παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ενώ δεύτερη σε αύξηση της δύναμης της αναδείχθηκε η Δημοκρατική Κίνηση Νοσοκομειακων Γιατρών (ΔΗΚΝΙ), φίλα προσκείμενη στη Ν.Δ. Αύξηση σε έδρες εμφανίζει η ΔΗΠΑΚ και στην ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΑΔΕΔΥ.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν από ψηφοφορία των γιατρών στο 10ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), κατά τη διάρκεια του οποίου αποδοκιμάστηκε η πολιτική της κυβέρνησης με την φιλοκυβερνητική παράταξη “Μέτωπο” να χάνει 3 από τις έδρες της.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ) παρέμεινε στη δεύτερη θέση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, όμως, σε σχέση με το προηγούμενο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ του 2016, έχασε δύναμη, κατά δύο έδρες.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του Συνεδρίου για κάθε παράταξη και τη σύγκριση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου Συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ (2016).

Μιλώντας στο Iatropedia.gr o εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ κ. Ηλίας Σιώρας τονίζει ότι “τα αποτελέσματα δείχνουν την αποφασιστική συμβολή της παράταξης στη λύση των μεγάλων προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας των νοσοκομειακών γιατρών και των ασθενών” και συμπληρώνει ότι “Αυτό αναγνωρίστηκε πανελλαδικά. ‘Ηταν ένα συνέδριο υψηλού προβληματισμού και σημαντικών αποφάσεων. Θα συνεχίσουμε με σοβαρό αγώνα. Σ’αυτόν χρειάζεται μεγαλύτερη συμμετοχή και συμμαχία με όλα τα θιγόμενα κοινωνικά στρώματα από την αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι τώρα κρατούντων. Είμαστε αισιόδοξοι. Πιο πολλοί και πιο αποφασισμένοι. Σημαντική ήταν η αποδοκιμασία της κυβερνητικής παράταξης. Ας είναι ένα δίδαγμα για το μέλλον γι’αυτούς που γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως με τις εκάστοτε κυβερνήσεις”, αναφέρει ο κ. Σιώρας.