Κινητοποίηση για τους εργολαβικούς: Με εργαζόμενους -λάστιχο δεν γίνεται δημόσια υγεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή διοργανώνουν για αύριο 12 Δεκεμβρίου στις 4 μ.μ. οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με θέμα τους εργολαβικούς εργαζόμενους σε νοσοκομεία, ΠΕΔΥ και ιδρύματα της Αττικής. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στο ΤΕΠ του "Ευαγγελισμού" στις 3 μ.μ.

Από κοινού με άλλα σωματεία δημόσιων νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» ετοιμάζονται να συμπορευτούν με συναδέλφους τους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικούς όλων των ειδικοτήτων, συμβασιούχους ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολαβικούς ή πρώην εργολαβικούς με συμβάσεις έργου ή ορισμ. χρόνου) από τα νοσοκομεία, ΠΕΔΥ & προνοιακά ιδρύματα της ΑΤΤΙΚΗΣ σε:

Όπως τονίζουν, «οι εργαζόμενοι αυτοί δεν σταμάτησαν στιγμή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, με αυταπάρνηση! Οι υπηρεσίες αυτές είναι άκρως αναγκαίες, υποχρεωτικές και διαρκείς για να λειτουργούν οι χώροι αυτοί σε μόνιμη βάση και με ασφάλεια. Άρα, μόνιμη πρέπει να είναι κι η εργασιακή τους σχέση».

Και επισημαίνουν ότι με «εργαζόμενους – λάστιχο δεν γίνεται δημόσια υγεία και πρόνοια».

Διαβάστε τι αναφέρουν στην αφίσα τους:

·     ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των συναδέλφων εργολαβικών, επικουρικών, συμβ. ΟΑΕΔ  ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ – μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σημερινές ανάγκες.ΣΤΑΘΕΡΗ & ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά  & επιστημονικά δικαιώματα.

·     ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα – ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.