Κινητοποιήσεων συνέχεια για την μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την προσεχή Πέμπτη στάση εργασίας και στις 24 Νοεμβρίου απεργία έχουν αποφασίσει ήδη οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ με αίτημα την μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών έχοντας ως πάγια άποψη ότι οι ανάγκες των νοσοκομείων δεν μπορούν να καλύπτονται αποσπασματικά...

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ:

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΜΕΣΑ!

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ!

Τη Δευτέρα 24/10/16 μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Υγείας για το θέμα των επικουρικών γιατρών, ακολούθησε συνάντηση του υπουργού Υγείας, N. Ξανθού, με το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και μέλη του προεδρείου της ΟΕΝΓΕ.

Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι της ΔΗΠΑΚ έθεσαν για μια ακόμα φορά την ανάγκη των μαζικών προσλήψεων προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, το αίτημα να μην απολυθεί κανένας επικουρικός και την πάγια θέση μας για μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τόσο στη συνάντηση όσο και με δελτίο τύπου που εξέδωσε την επόμενη ημέρα, η ηγεσία του υπουργείου παραμένει αμετακίνητη στην απόλυση των συναδέλφων, επικαλούμενη, για άλλη μία φορά την πολυσυζητημένη προκήρυξη 2000 μόνιμων θέσεων μέσα στο 2017, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε καν τα κενά που θα προκύψουν από τις συνταξιοδοτήσεις και τις απολύσεις των επικουρικών που θα λήξει η σύμβαση τους.

Προκλητικά, ο υπουργός μίλησε για «ευκαιρίες απασχόλησης», αναδεικνύοντας τη στρατηγική επιλογή της ΕΕ, την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση, για κατάργηση της σταθερής και μόνιμης εργασίας. Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε τις αναρρωτικές  άδειες και τις άδειες κυήσεως «έκτακτες ανάγκες», αμφισβητώντας επί της ουσίας κατακτημένα κοινωνικά δικαιώματα.

Το κριτήριο της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουν τα δημόσια νοσοκομεία φθηνούς εργαζόμενους, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, η κερδοφορία των λίγων.

Δεν κάνουμε πίσω! Συνεχίζουμε τον αγώνα με κριτήριο τις ανάγκες μας!

Γυρνάμε την πλάτη στις συνδικαλιστικές παρατάξεις που βάζουν πλάτη στις απολύσεις

Η παράταξη του ΜΕΤΩΠΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ)  προσπαθεί να μας πείσει για τη λογική του «εφικτού» και του «μικρότερου κακού». Στηρίζει την κυβέρνηση και τις απολύσεις. Για αυτό:

υποστηρίζει ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή και να δείξουμε ανοχή γιατί δεν μπορεί να αντέξει η οικονομία,
συμφωνεί να απολυθούν οι συνάδελφοι αρκεί να προκηρυχθούν νέες θέσεις!
χρησιμοποιεί το επιχείρημα της αξιοκρατίας σαν πρόσχημα για απολύσεις! Αξιοκρατία όμως δε σημαίνει προσλήψεις με το σταγονόμετρο, ούτε συμβιβασμό με την ανεργία.
Η ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) και η ΑΡΣΙ(ΑΝΤΑΡΣΥΑ) διαφωνούν με την μονιμοποίηση των επικουρικών. Αν και στις συγκεκριμένες συνθήκες τάσσονται κατά των απολύσεων, διαφωνούν με την πάγια θέση της ΔΗΠΑΚ να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η ΑΡΣΙ μάλιστα ζητά στην ουσία παράταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας «επ’ αόριστον» (!!!)

Είναι ψέμα ότι οι επικουρικοί που ανανεώθηκε η σύμβαση τους είναι ευνοημένοι και οι υπόλοιποι αδικημένοι. Και οι μεν και οι δε είναι όμηροι της εργασιακής ανασφάλειας, της δουλειάς με λιγότερα δικαιώματα, όπως και το μη ιατρικό επικουρικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στα συνεργεία. Μαζί πρέπει να μπουν στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Στον αγώνα αυτό θέση έχουν όλοι οι υγειονομικοί μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα που βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της έλλειψης προσωπικού και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία.

Απαιτούμε:

·        Να  μην απολυθεί κανένας επικουρικός.

·        Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

·        Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Συμμετέχουμε μαζικά στις πρωτοβουλίες που αποφάσισε η σύσκεψη των επικουρικών γιατρών, μαζί με το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ,  που πραγματοποιήθηκε στις 25/10 στο νοσοκομείο «Σωτηρία»:

·         Στάση εργασίας  στις 3/11 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επικουρικών γιατρών των αντίστοιχων νοσοκομείων έξω από την 1η και τη 2η ΥΠΕ.

·         24ωρη απεργία στις 24/11/16.

·         Πανελλαδική κινητοποίηση που θα αποφασίσει και θα οργανώσει η ΟΕΝΓΕ, μετά από κατάλληλη προετοιμασία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΗΝ 1/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΑ  ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ.

·         Σύσκεψη επικουρικών στις 1/11 στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν