Κινητοποιήσεις την Παρασκευή για την απόφαση του Ελεγκτικού για τους επικουρικούς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Παναττική Στάση Εργασίας 11 πμ – 3 μμ και συγκέντρωση στις 11:30 πμ έξω από το υπουργείο Υγείας διοργανώνεται την Παρασκευή 22 Ιουνίου με αφορμή την απόλυση 12.000 συμβασιούχων των Νοσοκομείων, των Προνοιακών Μονάδων με συμβάσεις άνω του 24μήνου.

Όπως αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ, παρά τις δεσμεύσεις των υπουργών Υγείας, το επικουρικό προσωπικό και το πρώην εργολαβικό προσωπικό των Νοσοκομείων, των Προνοιακών Μονάδων που υπηρετεί με συμβάσεις εργασίας (παράταση συμβάσεων έργου) απολύεται άμεσα με βάση τις αποφάσεις του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου 304 και 305/2017, σύμφωνα με τις οποίες κρίθηκαν άκυρες οι παρατάσεις των συμβάσεων του Επικουρικού και πρώην εργολαβικού προσωπικού που η συνολική διάρκεια υπερβαίνει τους 24 μήνες.

Διαβάστε τι αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ:

Η διάσκεψη του τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έγινε πριν πέντε μήνες και παρότι ήταν γνωστές οι αρνητικές αποφάσεις, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι συνέχισαν να εργάζονται και να πληρώνονται έως την δημοσίευση των αποφάσεων.

12.000 εργαζόμενοι πετάγονται στο δρόμο, στην ανεργία με την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει τη μοναδική λύση που υπάρχει. Να μετατραπούν οι συμβάσεις του εν λόγω προσωπικού σε αορίστου χρόνου και να  συστήσει τις οργανικές θέσεις στις υποστηρικτικές ειδικότητες.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την ομηρία των συμβασιούχων εργαζόμενων για να ενισχύει το αφήγημά της κατά  των δικαστών και για ψηφοθηρικούς λόγους.

Αναμενόμενες όμως ήταν οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθ’ ότι οι συμβασιούχοι εργάζονται άνω των 24 μηνών και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η μόνη λύση είναι η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Με την απόλυση των συμβασιούχων εργαζόμενων θα είναι αδύνατη η λειτουργία των Νοσοκομείων.

Προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει άμεσα να προωθηθεί Νομοθετική Ρύθμιση μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου για λόγους Δημοσίου συμφέροντος.

Προκηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας την Παρασκευή 22/6/2018  11πμ – 3μμ και Συγκέντρωση των εργαζομένων 11:30πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας. Έως εδώ τα παιχνίδια της κυβέρνησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν