Κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία της Τετάρτη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Νέες κινητοποιήσεις ξεκινούν για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία καθώς τα προβλήματα συσσωρεύονται αντί να μειώνονται...

Αγωνιστικό παρών καλούνται να δώσουνγιατροί και λοιποί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στην κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης 29 Ιουνίου, στο πλαίσι της 4ωρης στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή ζητεί την μαζική τους συμμετοχή στις ενικές συνελεύσεις νοσοκομείων – ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών – σωματείων εργαζομένων, με ιδιαίτερες συλλογικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες των επικουρικών γιατρών – των επικουρικών νοσηλευτών – των εργολαβικών εργαζόμενων – όλων των προσωρινά και ελαστικά απασχολούμενων…

Το Κίνημα, ζητεί από τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ «να απαιτήσουν ανατροπή της πολιτικής υγειονομικής γενοκτονίας του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, προσλήψεις σε μόνιμες οργανικές θέσεις, κατάργηση των σχέσεων προσωρινής και ελαστικής εργασίας, δραστική αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα νοσοκομεία και τα ΚΥ». Και καλεί τα εκλεγμένα συνδικαλιστικά όργανα να πάρουν άμεσα αποφάσεις στην παραπάνω κατεύθυνση.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, θυμίιζει ότι η επιτυχία της 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας στις 8 Ιουνίου, και η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και οι πολλές κινητοποιήσεις τις τελευταίες μέρες σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου και της περιφέρειας, δείχνουν αξιόλογη άνοδο των αγωνιστικών διαθέσεων.

Ταυτόχρονα, καταλήγει το Ενωτικό Κίνημα, αυξάνονται δραματικά και οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού. Η ραγδαία φτωχοποίηση και η προσφυγιά δημιουργούν εκρηκτική ζήτηση δημόσιων υπηρεσιών περίθαλψης. Η κοινωνική αλληλεγγύη πρέπει να διεκδικεί κινηματικά ικανοποίηση αυτών των αναγκών μέσα σε ένα δημόσιο – δωρεάν – καθολικής ισότιμης πρόσβασης σύστημα περίθαλψης. Γι αυτό και πολλά κοινωνικά ιατρεία προχωρούν σε κινητοποίηση στο υπ. Υγείας στις 30 Ιουνίου.