Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΟΕΝΓΕ μετά τις 20 Απριλίου αν δεν δρομολογηθούν προσλήψεις στα νοσοκομεία

  • Iatropedia
"Επιδημία" κλεισίματος κλινικών στο ΕΣΥ ως συνέπεια της αναστολής προσλήψεων γιατρών τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ εκατοντάδες άλλες κλινικές βρίσκονται στα πρόθυρα αναστολής της λειτουργίας τους" διαπιστώνουν τα μέλη της ΟΕΝΓΕ. Και μετά τις 20 Απριλίου τελειώνει η ανοχή για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ξεκινούν κινητοποιήσεις...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Παράπλευρη συνέπεια της οικτρής κατάστασης του δημόσιου συστήματος υγείας είναι οι καθημερινές εντάσεις που προκαλούν πολίτες, οι οποίοι προσδοκώντας γρήγορη ιατρική αντιμετώπιση βιαιοπραγούν σε βάρος των γιατρών και του προσωπικού για τις καθυστερήσεις και τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στα Νοσοκομεία της χώρας, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Ταυτόχρονα η ακατανόητη τακτική ορισμένων δικαστών, οι οποίοι επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές σε νέους γιατρούς προκειμένου να ικανοποιήσουν το «κοινό αίσθημα», έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην ιατρική κοινότητα και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος άσκησης αμυντικής ιατρικής, πρακτική που θα εκτινάξει κατακόρυφα το κόστος λειτουργίας των Νοσοκομείων και θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην περίθαλψη των πολιτών».

Τάδε έφη η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών που ζητά πια πιεστικά από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κάνει πράξη τις υποσχέσεις της για προσλήψεις στα αποδεκατισμένα δημόσια νοσοκομεία.

Αναφέρονται δε σε προσλήψεις όχι μόνο γιατρών αλλά και νοσηλευτών για όλα τα τμήματα αλλά ειδικά για τις ΜΕΘ και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αλλά και για τα νοσοκομεία νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο μικροσκόπιο τα θέματα των νοσηλευτών- Προσλήψεις στο ΕΣΥ υποσχέθηκε ο Π. Κουρουμπλής