Κινητοποιήσεις προ των πυλών από τους φυσικοθεραπευτές

  • Iatropedia
"Η κυβέρνηση δεν εννοεί να ασχοληθεί με τα φλέγοντα θέματα του κλάδου των φυσικοθεραπευτών, μολονότι υπάρχουν επανειλημμένες οχλήσεις από τη πλευρά του ΠΣΦ προς το υπουργείο Υγείας". Τάδε έφη τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραυτών που εξετάζουν την περίπτωση να ξεκινήσουν άμεσα κινητοποιήσεις...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Την εβδομάδα των Παθών ίσως να ζήσουν …κυριολεκτικά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που χρειάζονται φυσικοθεραπείες καθώς μεταξύ των φυσικοθεραπευτών της χώρας επικρατεί απογοήτευση και απόγνωση!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών θέτει για ακόμα μια φορά την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της και απαιτεί:

1. Την σύμφωνη με τον Νόμο τακτικότητα στις πληρωμές. Άμεση έναρξη της διαδικασίας καταβολής των μηνών του 2015 – Φεβρουάριος και συνέχιση της καταβολής στα χρονικά όρια που τίθενται από το Νόμο.

2. Άμεση καταβολή του ποσού που παρακρατείται για το 2014 με την δικαιολογία της υπέρβαση του προϋπολογισμού του κωδικού της φυσικοθεραπείας. Η παρακράτηση αυτή αγγίζει τα 20.000.000 ευρώ, καθώς παρακρατούνται 35.000.000 ευρώ, για 16.000.000 υπέρβαση. Το ποσό αυτό που παρακρατείται είναι το 56% του προϋπολογισμού για το έτος 2014.

3. Άμεση καταβολή του 10% των οφειλών των ετών 2012 και 2013, μετά το πέρας των ελέγχων από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες (που ολοκληρώνεται στις 7 Απριλίου) και την ολοκλήρωση των ελέγχων για το 80% του συνόλου των Φυσικοθεραπευτών. Σημειώνεται εδώ ότι τα 10% των οφειλών των δύο ετών συμψηφίστηκαν ήδη λογιστικά και απομένει η περάτωση των ελέγχων για να αποδοθούν.

4. Άμεση Νομοθετική λύση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και ταχύτατη απόδοση των οφειλών που λιμνάζουν από το 2010.

5. Άμεση έκδοση σε ΦΕΚ του κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ, που έχει επεξεργαστεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και έχει διαβουλευτεί διεξοδικά με όλους τους φορείς για αρκετούς μήνες.

Ο Π.Σ.Φ. επισημαίνει εξάλλου ότι:

• Οι Φυσικοθεραπευτές εκτελούν παραπεμπτικά όταν και εάν παραστεί ανάγκη στους ασφαλισμένους και δεν παράγουν παραπεμπτικά, γι' αυτό και διεκδικεί συλλογικές συμβάσεις με όλους.

• Ο κλάδος των Φυσικοθεραπευτών εξαιρείται άδικα – λόγω μνημονίου – από την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στις Δημόσιες δομές υγείας (Νοσοκομεία, φορείς πρόνοιας κλπ), ενώ ταυτόχρονα υπενθυμίζει την καταβολή στους Φυσικοθεραπευτές του Νοσοκομειακού επιδόματος μέχρι το 2011 και απαιτεί την αποκατάσταση της αδικίας.

• Θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις φυσικοθεραπευτών στον δημόσιο τομέα, που υπολειτουργεί λόγω των πολλών κενών θέσεων εργασίας, ενώ ταυτόχρονα ο κλάδος αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ανεργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν