Κίνημα Νέων Γιατρών: Διοίκηση νοσοκομείου περικόπτει μισθό ειδικευόμενου που έκανε επίσχεση

  • Iatropedia
Δυναμικά αντέδρασαν τα μέλη του Κινήματος Νέων Γιατρών (ΚΙΝΙ) στην είδηση ότι η διοίκηση του "Άγιου Ανδρέα" στην Πάτρα έχει πρόθεση να περικόψει το μισθό ειδικευόμενου γιατρού επειδή έκανε επίσχεση. Μάλιστα οι πληροφορίες των γιατρών αναφέρουν ότι το σχετικό αίτημα στην διοίκηση διατύπωσε ο διευθυντής της κλινικής του ειδικευόμενου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Όλοι αυτοί θα βρουν το ΚΙΝΙ απέναντί τους», αναφέρουν οι νέοι γιατροί στην σχετική τους ανακοίνωση δίνοντας δυναμικό παρόν σε ένα ακόμα «κρούσμα» εκδικητικής συμπεριφοράς εκ μέρους διοίκησης νοσοκομείου προς γιατρό που διεκδικεί χρωστούμενα ή καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΚΙΝΙ:

Για μια ακόμα φορά οι διοικήσεις των Νοσοκομείων επιδίδονται σε ράλι φιλοκυβερνητισμού επιδιώκοντας την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων νέων Ιατρών. Τελευταίο κρούσμα, από το Γ.Ν. Πατρών “Άγιος Ανδρέας” όπου η διοίκηση αποπειράθηκε να περικόψει ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ τον μισθό ειδικευόμενου Ιατρού για τις ημέρες επίσχεσης στις οποίες η ίδια διοίκηση και κυβέρνηση τον εξανάγκασαν με την μη καταβολή, έστω υπερήμερη, δεδουλευμένων εφημεριών.

Το εξοργιστικό μάλιστα της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι πως οι ενέργειες της διοίκησης φαίνεται να έλαβαν χώρα κατόπιν σχετικής όχλησης από τον Διευθυντή της κλινικής στην οποία ειδικεύεται ο συνάδελφος. Διευθυντή μάλιστα ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ στην ΟΕΝΓΕ με «αναφερόμενο»??!!! ακομμάτιστο συνδυασμό! Διευθυντή εξάλλου γνωστό για τις επικύψεις του στις προηγούμενες διαλυτικές για το ΕΣΥ ηγεσίες του Υπουργείου.

Κατόπιν κινητοποίησης και των αυστηρών συστάσεων του αρμόδιου συνδικαλιστικού οργάνου (ΕΙΝΑ), η διοίκηση επέστρεψε στην νομιμότητα καταβάλλοντας κανονικά τον μισθό του συναδέλφου.

Το ΚιΝΙ καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα οικονομικού εκβιασμού από την διοίκηση αλλά και την “επιλεκτική” άγνοια νόμου του γνωστού συνδικαλιστή – διευθυντή του οποίου η, εντελώς απαράδεκτη, τιμωρητική διάθεση δεν τιμά το συνδικαλιστικό κίνημα.

Όλοι αυτοί θα βρουν το ΚιΝΙ απέναντί τους, τώρα και ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ! Δεν υποχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν κουραζόμαστε!

Για μια αξιοπρεπή δωρεάν δημόσια Υγεία για όλους!

Κίνημα Νέων Ιατρών – ΚιΝΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν