Κινδύνεψε εργαζόμενη από ηλεκτροπληξία στον «Ερυθρό Σταυρό»

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ηλεκτροπληξία
Παραλίγο τραγωδία στο Νοσοκομείο ΕΕ.Σ. αφού, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ η Προϊσταμένη Γραμματείας εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός έπαθε ηλεκτροπληξία από κακή κατάσταση και ανεπαρκή συντήρηση των εγκαταστάσεων και μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Νοσοκομείου.

Δείτε τι καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της:

  • Κινδύνεψε συνάδελφος από ηλεκτροπληξία στον Νοσοκομείο ΕΕ.Σ.
  • Σμήνη από περιστέρια εισέρχονται σε θαλάμους νοσηλείας του Νοσοκομείου Ε.Ε.Σ.
  • Ένας από τους λόγους που θερίζουν οι Νοσοκομειακές λοιμώξεις

Τα Νοσοκομεία δεν έχουν κονδύλια για συντήρηση του εξοπλισμού και των υποδομών τους. Οι τεχνικές υπηρεσίες αποδεκατίστηκαν.

Παρασκευή 31/08/2018 το πρωί η Προϊσταμένη Γραμματείας εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, άνοιξε το διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος στο γραφείο της και έπαθε ηλεκτροπληξία.

Μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Νοσοκομείου. Διαπιστώθηκε η ηλεκτροπληξία που υπέστη και εισήχθη για νοσηλεία στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου. Πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα. Η συνάδελφος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπως και στα περισσότερα Νοσοκομεία του κέντρου, σμήνη από τα περιστέρια κάνουν παρέα με τους ασθενείς. Εισέρχονται στους θαλάμους, τρώνε από τους δίσκους φαγητών των ασθενών.

Είναι ένας από τους λόγους που οι σοβαρές Νοσοκομειακές λοιμώξεις προσβάλλουν σε τριπλάσιο ποσοστό νοσηλευόμενους ασθενείς από τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι ανοιχτά τα παράθυρα η κατάσταση είναι αφόρητη.

Παρότι αναδεικνύεται συνεχώς το πρόβλημα, λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν λαμβάνονται μέτρα αποφυγής εισόδου των περιστεριών στους θαλάμους Νοσηλείας, αλλά και στα μπαλκόνια των ασθενών με την τοποθέτηση ειδικών σητών.