Κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ όλοι οι ασφαλισμένοι!!

  • Iatropedia
Αμφίβολο παραμένει εάν οι περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορέσουν να διεκδικήσουν και στο τέλος να πάρουν τα χρήματά τους από τα φάρμακα που έχουν πληρώσει από την τσέπη τους κατά τη διάρκεια των απεργιών των φαρμακοποιών.

Η απεργία των φαρμακοποιών με διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση ενέχει τελικά και έναν άγνωστο κίνδυνο για τους ασθενείς για τον οποίο η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ …σφυρίζει αδιάφορα.

Ο κανονισμός του φορέα δεν προβλέπει επιστροφή χρημάτων στους ασφαλισμένους σε περίπτωση αγοράς φαρμάκων με δικούς τους πόρους, γεγονός που σημαίνει ότι όποιος αγόρασε φάρμακα με δικά του χρήματα σε απεργίες είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα τα εισπράξει πίσω.

Άλλωστε σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας (ΦΣΑ) τα χρήματα από την τελευταία απεργία του Ιανουαρίου έχουν δοθεί μόνο στους μισούς και οι υπόλοιποι είναι στην …αναμονή.

Ο ίδιος κίνδυνος προκύπτει και από αύριο δεδομένου ότι οι φαρμακοποιοί ξεκινούν νέο κύκλο κινητοποιήσεων λόγω χρεών, με διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση σε όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η υπόθεση αυτή είναι φυσικά σε γνώση της διοίκησης του φορέα η οποία ωστόσο δεν έχει ρυθμίσει το θέμα. Πλέον με τη ρευστή πολιτική κατάσταση και την υπηρεσιακή κυβέρνηση ελάχιστα μπορούν να γίνουν.

Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ και να θέλει να δώσει τα χρήματα πιθανώς δεν τα διαθέτει αυτή τη στιγμή, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της μαύρης τρύπας 4 δις που έχει στα οικονομικά του.

Τι θα γίνει με τους ασθενείς που πλήρωσαν αδρά για τη θεραπεία τους; Παραμένει προς το παρόν άγνωστο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν