Κύμα μετανάστευσης με …ιατρική μπλούζα!

  • Iatropedia
Άλλος για Χίο τράβηξε πήγε κι άλλος για Μυτιλήνη λέει το λαϊκό άσμα αλλά μάλλον οι έλληνες γιατροί τραβούν πλέον για ξένες χώρες όπως Αυστραλία, Αγγλία και Αυστρία αναζητώντας ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον.

Μπορεί στο παρελθόν το επάγγελμα του γιατρού να αποτελούσε το μοναδικό που εξασφάλιζε άμεση εργασία και κοινωνικό κύρος, στις μέρες μας όμως με την πολιτική που ακολουθείται στον τομέα της Υγείας, η ιατρική ιδιότητα είναι η σφραγίδα για να είναι κανείς άνεργος.

Εξάλλου οι ρυθμίσεις τύπου ΕΟΠΥΥ εξασφαλίζουν στους νέους γιατρούς τους αστρονομικούς …μισθούς των 600 και 800 ευρώ!

Είναι ενδεικτικό ότι πλέον νέοι γιατροί το 2012 παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: «Οι γιατροί είναι πλέον σε εργασιακό αδιέξοδο και η μόνη τους ελπίδα είναι άλλες χώρες που ζητούν γιατρούς όπως η Αυστρία ή ακόμη και η Αυστραλία».

Χαρακτηριστικό της αγωνίας που υπάρχει στον κλάδο και ιδιαίτερα σε νέους γιατρούς που επιχειρούν τώρα να ανοίξουν ένα ιδιωτικό ιατρείο ή το έχουν ανοίξει πριν λίγο καιρό είναι το γεγονός ότι κατά δεκάδες τηλεφωνούν στο υπουργείο Υγείας και στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες για να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας και τις ακριβείς αμοιβές του νέου φορέα παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

αποκάλυψη iatropedia: προκήρυξη 5000 θέσεων στον ΕΟΠΥΥ

Γιατροί: σε λίγο 2 ευρώ η ιατρική επίσκεψη

και με ιδιώτες γιατρούς το Δημόσιο ΕΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν