Κικίλιας στο Μαξίμου για κορωνοϊό: «Ψυχραιμία! Και να έρθει κρούσμα είμαστε έτοιμοι!»

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Ψυχραιμία συνέστησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης σύσκεψης που έγινε το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας Υγείας στη χώρα», δήλωσε κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Προηγήθηκε πολύωρη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.  Αναμένονται ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε στις δηλώσεις του, ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλα τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα σχετικά με την έξαρση του κοροναϊού στη γειτονική χώρα και την Ευρώπη, ενώ διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας Υγείας στη χώρα.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, είπε:

«Για ακόμα μια φορά έχουμε πάρει όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγεία στην χώρα. Έχουμε διαχειριστεί επιτυχώς όλα τα ύποπτα περιστατικά. Κάνω έκκληση για ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό Ο ιός μοιάζει με μια κοινή γρίπη. Αυξάνονται οι πιθανότητες να έρθει στην χώρα μας, αλλά είναι μια κοινή γρίπη. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να προασπίσουμε την δημόσια υγεία».

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι θα υπάρχει ενημέρωση των δημοσιογράφων το απόγευμα στο Υπουργείο Υγείας, από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και επιστημονικό συνεργάτη του ΕΟΔΥ, κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

«Είμαστε θωρακισμένοι. Δεν αποκλείεται να υπάρξει κρούσμα στην Ελλάδα, αλλά δεν ανησυχούμε», τόνισε ο υπουργός Υγείας.