Κικίλιας: «Η καινοτομία είναι επένδυση στον άνθρωπο»

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Στην αναγνώριση της καινοτομίας, ως επένδυση προστιθέμενης αξίας και μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε στην ομιλία του σε σχετικό Φόρουμ για την καινοτομία, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο Φόρουμ Καινοτομίας το οποίο συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: «Καινοτομία σημαίνει πέρα και πάνω από όλα επένδυση στον άνθρωπο, μια επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας»

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «η καινοτομία θα έρθει μέσα από ενίσχυση της έρευνας και ανάπτυξης» και αναφέρθηκε στον πρώτο νόμο που έφερε ως υπουργός Υγείας στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με τον οποίο μετατρέπεται το clawback «από αντι-αναπτυξιακό μέτρο σε επενδυτικό εργαλείο», δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις να επενδύσουν, «ώστε να συμψηφίσουν μέρος των επενδύσεων αυτών, με τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού Δημοσίου».

Στο ίδιο πλαίσιο, επισήμανε πως «είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία που συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, πόσο μάλλον όταν συνδυάζει νέες τεχνολογίες, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προαγωγή της καινοτομίας» και πρόσθεσε τέλος ότι:

«Είμαστε μια φιλο-αναπτυξιακή κυβέρνηση που προσελκύουμε επενδύσεις και οι επενδύσεις θα φέρουν καινοτομία» σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, χαρακτηρίζοντας την καινοτομία «κλειδί για την ανάπτυξη». «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε το αγαθό της υγείας αποτελεσματικότερα και με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν