Κικίλιας: Εγκαινίασε 12 κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Νίκαιας δωρεά Μαρινάκη, Φράγκου και ΙΟΝ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΜΕΘ
Δώδεκα νέες κλίνες Εντατικής Θεραπείες παραδόθηκαν στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας σήμερα, μετά από δωρεά του Ευάγγελου Μαρινάκη, της Αγγελικής Φράγκου και της εταιρείας ΙΟΝ Α.Ε.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εγκαινίασε τις 12 νέες κλίνες που παραδόθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Παρόντες ήταν και οι δωρητές, κ.κ. Ευάγγελος Μαρινάκης,  Αγγελική Φράγκου και της Κ. Κωτσιοπούλου, από την εταιρεία ΙΟΝ Α.Ε.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τους δωρητές, καθώς, όπως τόνισε, «εν μέσω πανδημίας κορονοϊού και κρίσης, στήριξαν και βοήθησαν εμπράκτως, και το βλέπετε σήμερα μπροστά σας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας», αλλά και το προσωπικό του Νοσοκομείου «για την εξαιρετική δουλειά και προσπάθεια που κάνουν, σε ένα πολύ μεγάλο και πολύ σημαντικό Νοσοκομείο», όπως είπε.

Η δωρεά αυτή, τόνισε ο υπουργός Υγείας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, «γιατί έγινε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, σε μια περιοχή πολύ μεγάλη, με πολύ μεγάλες ανάγκες και αυτές οι κλίνες εντατικής θεραπείας θα βοηθήσουν να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Παίρνοντας τον λόγο, ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Ευάγγελος Μαρινάκης, μίλησε για την προσωπική μάχη που έδωσε και ο ίδιος με τον κορονοϊό και τη νόσο Covid, εξαιτίας της οποίας μάλιστα χρειάστηκε να εισαχθεί για νοσηλεία. Ο κ. Μαρνάκης. δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει μάλιστα το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό:

«Και εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ. και το σύστημα Υγείας. Εγώ το βίωσα, κιόλας, από τους πρώτους το Μάρτιο με κορονοϊό και η ανταπόκριση από το σύστημα Υγείας ήταν συγκλονιστική. Μου δίνεται η ευκαιρία για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω όλους εσάς, που δίνετε μία υπερπροσπάθεια αυτή τη στιγμή. Από τη δική μας πλευρά, θεωρώ ότι ήταν υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε σε αυτό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτές οι 12 κλίνες είναι  υπερσύγχρονες, ο εξοπλισμός είναι υπερσύγχρονος και ο χρόνος που παραδόθηκαν ήταν το πιο σημαντικό για εμάς, τη στιγμή που η χώρα, ο τόπος το έχει ανάγκη. Πιστεύω πολύ σύντομα να βγούμε όλοι μαζί δυνατοί από αυτή την πανδημία», σημείωσε.

Από την πλευρά της η δωρήτρια επιχειρηματίας και εφοπλίστρια, Αγγλική Φράγκου, ευχαρίστησε επίσης, το προσωπικό του Νοσοκομείου, και τόνισε ότι «κάνουν ένα τεράστιο έργο και αυτό είναι  μία πολύ μικρή προσφορά στο να διευκολύνουμε τη δουλειά τους και ευχαριστούμε για ό,τι κάνουν και μας προστατεύουν».

Η πρόεδρος του ΔΣ της ΙΟΝ Α.Ε, κα. Κ. Κωτσιοπούλου, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και δήλωσε ότι είναι όλοι «πάρα πολύ περήφανοι που μπορέσαμε να συνεισφέρουμε με αυτόν τον τρόπο, στο μεγάλο αγώνα που δίνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν