Κικίλιας: 10 νοσηλεύτριες Εντατικής Θεραπείας μετακινούνται από την Κρήτη στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

  • Γιάννα Σουλάκη
Εθελοντικά προσφέρθηκαν, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, 10 νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο Κρήτης να δώσουν τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό στο πλευρό των συναδέλφων τους, που δοκιμάζονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης "Θα τους στηρίξουμε έμπρακτα" δηλώνει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος συνεχάρη τις νοσηλεύτριες για το θάρρος και την αυταπάρνησή τους.

Στο πλαίσιο των μετακινήσεων προσωπικού από τη μία Υγειονομική Περιφέρεια στην άλλη, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα την εθελοντική μετακίνηση νοσηλευτριών με εξειδίκευση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, από νοσοκομεία της Κρήτης, η οποία δεν πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Οι 10 νοσηλεύτριες θα αναλάβουν υπηρεσία αύριο στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζει δραματική έλλειψη προσωπικού.

Δείτε επίσης: ΑΧΕΠΑ: Κραυγή αγωνίας από γιατρούς και νοσηλευτές – “Τρεις μέρες ακόμα και δεν θα αντέξουμε”

Κικίλιας: «Πολλοί νοσηλευτές θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη να βοηθήσουν»

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε:

«Την περασμένη εβδομάδα, δήλωσα από τη Θεσσαλονίκη ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη.

Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη, 10 νοσηλεύτριες από τα Νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα.

Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο».

Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι Διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Β. Ελλάδα για να βοηθήσουν.

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών.

Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του Ε.Σ.Υ., που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα-νύχτα μήνες τώρα.

Υποκλίνομαι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν