Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι το μεσημέρι

  • Ρούλα Τσουλέα
κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Το επιχειρησιακό της σχέδιο έχει θέσει σε εφαρμογή η ΕΛ.ΑΣ. για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το πρόγραμμα και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έχει  ανακοινώσει η Ελληνική Αστυνομία. Η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 11 το πρωί, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθέριου δίπλα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου μία ώρα αργότερα θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.  Περίπου στη 1 το μεσημέρι η σορός θα μεταφερθεί στο Τατόι για την ταφή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: ανάποδα την οδό Μητρόπολεως, Σύνταγμα, Βασιλίσσης Σοφίας, Μιχαλακοπούλου, Κατεχάκη, Περιερειακή Υμηττού, Αττική Οδός, Αθηνών-Λαμίας και έξοδος στη Βαρυμπόμπη, με κατεύθυνση το σημείο ταφής στο Τατόι.

Φυσικά, υπάρχουν εναλλακτικά δρομολόγια που δεν έχουν ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, σήμερα  Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και έως τις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παρακάτω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

  • Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της
  • Αιόλου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού
  • Ερμού στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.

Επιπλέον, έως τις 2 το μεσημέρι απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις παραπάνω οδούς.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι δυνατό να παραταθούν ή να μειωθούν, καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.

Φωτογραφία: newsit.gr