Κι άλλος γιατρός με «φακελάκι» στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η αλήθεια είναι ότι έτσι είχαν συνηθίσει, ειδικά κάποιες χειρουργικές ειδικότητες σε δημόσια νοσοκομεία... Έπαιρναν το "φακελάκι" τους και παρουσίαζαν την ασθενή τους ως έκτακτο περιστατικό που αντιμετωπιζόταν άμεσα. Πλην όμως ο κόσμος έχει πιάσει "πάτο" οικονομικά και αντιδρά πια δυναμικά στο φαινόμενο. Στις 15 Φεβρουαρίου συνελήφθη ακόμα ένας γιατρός...

Στα 66 του, ένα μόλις έτος πριν από την συνταξιοδότηση, έπεσε στα χέρια της ΕΛΑΣ για χρηματισμό ένας χειρουργός σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας. Είχε ζητήσει από γυναίκα ασθενή του, το ποσό των 500 ευρώ για να επισπεύσει το χειρουργείο της και να «την προσέξει». Εκείνη προσέφυγε στην Αστυνομία, προσημείωσαν τα χρήματα και όταν ο γιατρός τα πήρε στο χέρι από συγγενή της, οι άνδρες της ΕΛΑΣ εισέβαλαν στο ιατρείο του και τον συνέλαβαν.

Είναι να ντρέπεσαι και να αναρωτιέσαι…

Από τη μία πλευρά ακούω για γιατρούς αυτής της ηλικίας που δεν έχουν ούτε ευρώ στην τράπεζα για να στηριχτούν οικονομικά τους μήνες που θα χρειαστούν για να αρχίσει να καταβάλλεται η σύνταξή τους. Λυπάσαι να ακούς ανθρώπους ηλικιωμένους, επιστήμονες που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές στην πολύχρονη καριέρα τους, να βρίσκονται σε αυτό το αδιέξοδο…

Και από την άλλη, ακούω για πολίτες με τεράστια οικονομικά προβλήματα και στην δύσκολη θέση να αντιμετωπίζουν σοβαρά νοσήματα, να βρίσκονται απόγνωση καθώς δεν έχουν να δώσουν ούτε 50 ευρώ «φακελάκι» για να …λαδώσουν τα γρανάζια!

Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα. Για αυτό οι νέοι γιατροί μας επιλέγουν την φυγή στο εξωτερικό. Γι΄αυτό όσοι μπορούν να δώσουν κάποια χρήματα επιλέγουν τον ιδιωτικό τομέα. Αλλά με κάποιο τρόπο πρέπει να αντέξουμε, να προωθήσουμε την κάθαρση και να πορευτούμε όλοι μαζί χωρίς να «αλληλοφαγωθούμε».