Κι άλλο μαχαίρι 300 εκατ. ευρώ στην υγεία

  • Iatropedia
Νέες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου Υγείας. Στο στόχαστρο δαπάνες φορέων αλλά και νοσοκομείων.

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων του τομέα της υγείας μετά και τις νέες περικοπές ύψους 300 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα από τα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου Υγείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για να εξασφαλιστούν τα συγκεκριμένα κονδύλια, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει ακόμη και απομακρύνσεις εργαζομένων από το ΕΣΥ, κάτι όμως που δεν αναμένεται να γίνει άμεσα προκειμένου να αποφευχθούν οι αντιδράσεις.

Βέβαια στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι να περισταλούν δαπάνες ακόμη και από μισθούς, χωρίς όμως να είναι εφικτή η μείωση των εφημεριών στα νοσοκομεία, καθότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε δυσλειτουργία του ΕΣΥ αλλά και κινητοποιήσεις από την πλευρά των γιατρών.

Προς το παρόν ψαλίδι θα πέσει στις λειτουργικές δαπάνες της κεντρικής υπηρεσίας και διαφόρων φορέων, αφού στις σκέψεις είναι να διακοπούν άμεσα χρηματοδοτήσεις σε διάφορες μονάδες και οργανισμούς.

Πάντως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίζεται προβληματισμένος για τις νέες οικονομικές απαιτήσεις που θα πρέπει να εκπληρώσει, δεδομένου ότι όλοι οι εργαζόμενοι του τομέα του βρίσκονται ένα βήμα πριν μπουν και πάλι σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων.